Alonso van grote waarde voor Aston Martin: 'Geslaagd om als team één te blijven' Formule 1
Formule 1

Alonso van grote waarde voor Aston Martin: 'Geslaagd om als team één te blijven'

Alonso van grote waarde voor Aston Martin: 'Geslaagd om als team één te blijven'

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, heeft aangegeven dat hij een langere samenwerking tussen Fernando Alonso en Aston Martin graag ziet ontstaan. De teambaas benadrukt de waarde van de Spanjaard voor het team en hoopt hem nog langer achter het stuur van de Aston Martin te zien.

Aston Martin beleefde in 2023 een seizoen met vele ups en downs. Hoewel het team het jaar sterk begon, kon het dat niveau niet handhaven. Aan het einde van het seizoen wist het team zich echter te herpakken, resulterend in nog een podiumplek voor Alonso. 'Als ik eerlijk ben, dacht ik altijd dat de beginfase wat wittebroodsweken waren, maar ik ben blij dat we erin zijn geslaagd om die periode te verlengen', vertelt de teambaas over het seizoen tegen Motorsport.com.

Tegenslagen voor Aston Martin

Krack erkent dat zelfs wanneer de bolide van het team niet goed presteerde, Alonso zijn waarde aantoonde. 'Als de auto competitief was, was het natuurlijk makkelijker om constructief te zijn, maar zijn ware kwaliteiten kwamen naar boven', legt de Luxemburger uit.

De teambaas wijst naar de Grand Prix van Mexico als voorbeeld, waar beide Aston Martin-coureurs de auto vanwege technische problemen moesten parkeren. 'Het zou gemakkelijk zijn geweest voor beide coureurs om het team publiekelijk te bekritiseren, om zich tegen het team te keren, en dat zou waarschijnlijk terecht zijn geweest', geeft Krack toe. 'Maar juist in die tijd kwamen de ware kwaliteiten als teamspeler van beide coureurs naar voren. Voor mij was dat een van de hoogtepunten van het seizoen, dat we erin zijn geslaagd om als team één te blijven', voegt hij eraan toe.

De waarde van Alonso

Aston Martin eindigde op de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap met 280 punten, waarvan Alonso er 206 behaalde, goed voor de vierde plaats in het wereldkampioenschap. De cijfers tonen duidelijk aan dat de Spanjaard een toegevoegde waarde is voor het team. Voor de teambaas is het dan ook geen moeilijke vraag of het team het contract van Alonso wil verlengen. 'Ik denk dat ik die vraag niet eens hoef te beantwoorden: Absoluut, ja!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws