Albon zijn voorvleugel zag eruit 'alsof een hond erop had lopen kauwen' Formule 1
Formule 1

Albon zijn voorvleugel zag eruit 'alsof een hond erop had lopen kauwen'

Albon zijn voorvleugel zag eruit 'alsof een hond erop had lopen kauwen'

Alexander Albon zijn voorvleugel zag er uit alsof een hond hem had afgebeten nadat hij in contact kwam met Oscar Piastri en Valtteri Bottas. De Britse Thai had het uiteindelijk de hele race moeilijk en kon niet echt inhalen om richting de top tien te komen. Niemand kreeg een straf voor het incident, maar het verpestte wel Albons race.

De Williams-coureur ging in de eerste ronde zij aan zij in bocht twee met Piastri van McLaren en Bottas van Alfa Romeo. Het resultaat was contact tussen Albon en Piastri, dat werd opgemerkt maar niet tot een straf leidde, terwijl achter hen Kevin Magnussen van Haas in de krappe linkerbocht het aan de stok kreeg met Bottas. Albon werd uiteindelijk twaalfde. 'Het lijkt alsof een hond er op gekauwd heeft, dus we moeten zien of er problemen waren met de aerodynamische belasting', start Albon bij Racefans.

'Het was drie wijd, Oscar had iemand rechts, Bottas zat er, dus ja dat was het zo'n beetje.' Albon denkt niet dat er iemand echt schuldig was. 'Er was ruimte, dus ik zat helemaal links. Als ik nog verder naar links zou gaan, dan had ik de muur aan de binnenkant geraakt', legt Albon uit. 'Waarschijnlijk had ik de rest van de race schade aan mijn voorvleugel, en mijn end plate ging eraf. Dus ik had licht gecompromitteerde aerodynamica.' Zijn end plate vloog er inderdaad direct af.

Bottas zijn bolide schoot naar anti-stall

Bottas onthulde dat zijn auto in anti-stall ging toen hij afremde om het incident te vermijden en werd geraakt door Magnussen. 'Ik zag gewoon dat de McLaren dichterbij kwam en me toen raakte', vertelt Bottas. 'En toen had ik anti-stall vanwege de aanraking, dus ik moest de koppeling inhouden en toen raakte iemand me van achteren.' Daarbij liep Bottas wat schade op aan de diffuser, maar erkent ook dat de pace hoe dan ook niet geweldig was tijdens de race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws