Alpine wil McLaren voorbij: team brengt zesde upgrade van het seizoen naar Silverstone Formule 1
Formule 1

Alpine wil McLaren voorbij: team brengt zesde upgrade van het seizoen naar Silverstone

Alpine wil McLaren voorbij: team brengt zesde upgrade van het seizoen naar Silverstone

Alpine gaat gestaag door met upgrades, aangezien de Franse renstal alweer haar zesde upgradepakket mee gaat nemen naar de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Alpine-auto zag er aan het begin van het seizoen veelbelovend uit, maar het team verloor veel punten door meerdere fouten binnen het team. De renstal wil de aanval openen op McLaren, dat slechts zes punten voor staat, en als best of the rest eindigen dit seizoen.

Alpine kent momenteel een wisselvallig seizoen. Tijdens de eerste races van het jaar leek de Franse renstal mee te kunnen strijden met Mercedes, maar door betrouwbaarheidsproblemen, fouten van de rijders en verkeerde strategieën staat Alpine momenteel op de vijfde plek in het kampioenschap. In Canada was de potentie van de A522 weer daar. Fernando Alonso mocht de race aanvangen vanaf de eerste startrij. De Alpine-bolide was overduidelijk snel op de rechte stukken en goed in de regen, maar door motorproblemen wist Alonso niet te kapitaliseren op zijn startpositie.

In Montreal bracht Alpine alweer haar vijfde upgrade. Volgens Auto, Motor und Sport is het team van Alonso en Esteban Ocon constant bezig om de auto te verbeteren. Aan het begin van het seizoen richtte de Franse renstal zich vooral op het verliezen van gewicht. Daarna begon het team zich vooral te richten op de aerodynamische aspecten, aangezien de motor al heel snel loopt. 'In Montreal werd de aerodynamische efficiëntie verbeterd, en daardoor moet het team ongeveer anderhalf tiende winnen op elke elk soort circuit.'

Zesde upgrade tijdens GP Groot-Brittannië

Voor de aankomende Grand Prix staat het team van Alpine ook niet stil. 'Een nieuwe vloer belooft een goede stap voorwaarts', schrijft Auto, Motor und Sport. Toch tempert Alan Permane, sportief directeur van Alpine, de verwachtingen rondom de upgrade. 'Als we de onderdelen binnen hebben dan werken we daar continu aan. Toch brengen veel teams een upgrade naar Silverstone. Met onze upgrade proberen we ons hoofd gewoon boven water te houden', aldus Permane.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws