Aston Martin focust op race maar verbetert kwalificatie: 'We doen ons best' Formule 1
Formule 1

Aston Martin focust op race maar verbetert kwalificatie: 'We doen ons best'

Aston Martin focust op race maar verbetert kwalificatie: 'We doen ons best'

De AMR24 weet dit seizoen met Fernando Alonso achter het stuur goed te kwalificeren. Toch krijgt de bolide tijdens de race te maken met bandenslijtage, waardoor de Spanjaard telkens een stuk terugvalt. ‘Elke race komt hetzelfde patroon weer terug’, zegt performance director Tom McCullough tegen de Nederlandse tak van Motorsport.com.

McCullough geeft aan dat de renstal er op moet focussen de prestaties op zondag te verbeteren. ‘De marges zijn klein tussen de verschillende teams’, geeft hij aan. ‘Onze kracht dit seizoen is om alles uit de bolide, de banden en ons inzicht te halen. We doen ons best de auto zo goed mogelijk af te stellen’, benadrukt hij. Het is dus zeker niet zo dat Aston Martin alleen naar de afstelling van de kwalificatie kijkt. ‘De ontwikkelingen van de bolide en de banden en ons begrip ervan moeten we optimaliseren’, zegt de Brit. ‘Bepaalde teams doen het beter dan wij nu, maar we blijven er gewoon aan werken.’

Goede kwalificatie is bijkomstigheid

Hoewel de kwalificatie momenteel het sterkste punt lijkt van Aston Martin, werkt de renstal er keihard aan om de auto ook te verbeteren voor de race. De performance over een enkele ronde is een positieve bijkomstigheid. ‘We moesten in deze fase van de ontwikkeling bepaalde beslissingen nemen die erg belangrijk zijn’, aldus McCullough. ‘De punten haal je enkel in de race, dus we gaan zeker geen auto ontwikkelen puur voor goede kwalificatieprestaties’, benadrukt de performance director van het Britse team.

McCullough geeft aan dat bepaalde elementen erg sterk moeten zijn bij het ontwikkelen van een Formule 1-bolide. Een voorbeeld hiervan is de DRS-knop, die tijdens de race zeer handig is bij het inhalen. ‘Die knop is ook erg efficiënt in de kwalificatie en dat is erg belangrijk’, vindt de Brit. ‘In schone lucht rijden is uiteraard een stuk beter voor je race dan de vuile lucht waardoor je downforce verliest.’ Volgens de performance director hebben keuzes als de ontwikkeling van een goede DRS er dus voor gezorgd dat Alonso regelmatig goed wist te kwalificeren. ‘Maar onze focus blijft om een snelle racebolide te produceren’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws