Krack snapt politieke spelletjes in F1 niet: 'Altijd iemand die in de media klaagt' Formule 1
Formule 1

Krack snapt politieke spelletjes in F1 niet: 'Altijd iemand die in de media klaagt'

Krack snapt politieke spelletjes in F1 niet: 'Altijd iemand die in de media klaagt'

Mike Krack, teambaas van Aston Martin, is verbaasd dat de teambazen zo met de politiek van de sport bezig zijn. De Luxemburger kan het allemaal gestolen worden wat er allemaal in de media gezegd wordt, maar de Aston Martin-teambaas krijgt zelf natuurlijk ook met de politiek van de Formule 1 te maken. Krack is zelfbewust en geeft aan zelf niet zo'n aanleg te hebben voor de politiek.

De teambazen is de Formule 1 zijn allesbehalve mediaschuw. Vaak zoeken de leiders van de teams de media juist op als er sprake is van een bepaalde controverse. Dat heeft de huidige teambaas van Aston Martin, die in 2022 begon bij de Britse renstal als vervanger van Otmar Szafnauer, wel weten te verbazen. 'Ik geef toe dat ik verrast werd door de kleine details die gerapporteerd worden in de Formule 1', zegt Krack bij het Duitse Sport1. 'De media wordt dan vaak gebruikt om politiek te bedrijven.'

Zelf kreeg de Aston Martin-teambaas al snel te maken met de politiek in de Formule 1. Zo werd er een inflatiecorrectie ingevoerd voor het budgetplafond om zo de teams tegemoet te komen. Tijdens de onderlinge gesprekken tussen de teambazen en de FIA werd duidelijk dat iedereen het unaniem eens was over het voorgestelde bedrag. 'En toch rende een teambaas direct na afloop naar de media om te klagen dat de verhoging niet hoog genoeg was', herinnert Krack zich.

Krack: 'Je moet altijd rustig blijven'

De Netflix-serie Drive to Survive heeft de teambazen ook in de spotlights gezet. Voor de Aston Martin-teambaas hoeft politiek helemaal niet met de Formule 1 gemengd te worden. 'Ik praat liever over de sport. De fans zijn geïnteresseerd in rondetijden, minder in budgetten of onderdelen die te flexibel zijn. Maar misschien ben ik gewoon geen politicus. Een ding is zeker: je moet niet alles te serieus nemen en altijd rustig blijven', concludeert Krack.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws