Aston Martin wil topteam worden: 'Dan moeten we met het karakter van Alonso om kunnen gaan' Formule 1
Formule 1

Aston Martin wil topteam worden: 'Dan moeten we met het karakter van Alonso om kunnen gaan'

Aston Martin wil topteam worden: 'Dan moeten we met het karakter van Alonso om kunnen gaan'

De teambaas van Aston Martin, Mike Krack, geeft aan dat het team zich moet voorbereiden op de komst van Fernando Alonso. De Spanjaard zal vanaf komend seizoen voor de Britse renstal uitkomen en zijn nieuwe baas weet al dat hij zijn rol erg serieus zal nemen. De tweevoudig wereldkampioen is namelijk erg direct en zal daarom met alles de onderste steen boven willen hebben.

Krack ziet enorme potentie in het karakter van de Spaanse coureur. 'Fernando is een heel direct persoon', begint de vijftigjarige teambaas tegenover de Spaanse Marca. 'Coureurs zoals Fernando hebben bereikt wat ze hebben bereikt omdat ze vragen blijven stellen, ze blijven pushen en ze blijven meer willen', voegt de Luxemburger eraan toe.

Dat karakter van de 41-jarige is iets waar het team dan ook goed rekening mee zal moeten houden. 'We moeten voorbereid zijn, we moeten kunnen anticiperen op wat hij gaat vragen', vervolgt Krack. 'Welke ideeën zou ik kunnen hebben? Wat zou je willen van de auto? Welke processen zou je willen dat het team heeft? Wat was hij aan het doen? Wat deed hij bij andere teams waarvan hij vindt dat wij dat ook zouden moeten doen?'

Krack: 'We willen een topteam worden en dan heb je een Alonso nodig'

In 2020 werd het team dat toen onder de naam Racing Point opereerde vierde in het kampioenschap en dat leek een grote stap ten opzichte van de zevende plek het jaar ervoor. Echter kwam Aston Martin de afgelopen twee jaar opnieuw niet verder dan de zevende plek bij de constructeurs. De komst van Alonso is volgens de teambaas nog een extra uitdaging, maar het is tegelijkertijd iets erg belangrijks.

'Ik weet dat het helemaal niet gemakkelijk zal zijn om met Fernando om te gaan. Hij zal ons constant uitdagen en aandringen op meer, dat is de aard van een echte kampioen', verklaart Krack. 'Maar je kunt er zeker van zijn dat hij het maximale uit de auto zal halen. Als we willen groeien en een topteam willen worden, moeten we met dit soort karakters om kunnen gaan. Fernando is precies wat we nodig hebben', eindigt de Luxemburger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws