Hamilton over inclusiviteit F1: 'Ik zou liever stoppen met racen, dan me niet uitspreken' Formule 1
Formule 1

Hamilton over inclusiviteit F1: 'Ik zou liever stoppen met racen, dan me niet uitspreken'

Hamilton over inclusiviteit F1: 'Ik zou liever stoppen met racen, dan me niet uitspreken'

Lewis Hamilton blijft het voeren van gesprekken over onderwerpen als inclusiviteit in de Formule 1 erg belangrijk vinden. De Brit laat zich vaak uit over het thema, bijvoorbeeld toen hij met 'Black Lives Matter'-shirts knielde voorafgaand aan de Grands Prix. Hoewel er volgens de Mercedes-coureur vooruitgang zichtbaar is, zijn er ook zeker nog stappen te zetten.

De discussie rondom discriminatie is volgens Hamilton zeker nog niet klaar. 'Er zijn nog steeds zoveel barrières', begint de zevenvoudig wereldkampioen tegenover The New York Times. 'Hopelijk zal het niet veel langer zo blijven, maar het is gewoon triest om te zien dat die dingen vandaag de dag nog steeds plaatsvinden', voegt hij eraan toe.

Hamilton benadrukt het belang om het probleem te blijven benadrukken. 'Als ik deze gesprekken niet met mensen voer, als ik deze moeilijke gesprekken niet ter sprake breng, worden ze niet noodzakelijkerwijs besproken of aangepakt. Er wordt dan mogelijk geen energie ingestoken om meer inclusiviteit te creëren. Het voeren van die gesprekken en wat het betekent en hoe positief het voor iedereen kan zijn, kost tijd. Het is een constante taak om de gesprekken te voeren.'

Hamilton: 'Ik zou liever stoppen met racen dan me niet uitspreken'

De Mercedes-coureur ziet de impact van zijn acties in het 2020-seizoen, na de dood van George Floyd. 'Ik heb de afgelopen jaren zeker zoveel groei in mezelf gezien, maar 2020 was enorm indrukwekkend als het aankomt op mijn geest en hoe sterk ik me voelde, om op te staan en openhartig te zijn', vervolgt de 37-jarige.

Hamilton zal dan voorlopig ook zeker niet stoppen om van zich te laten horen. 'Ongeacht wat de uitkomst zou zijn of als ik mensen ongelukkig maakt. Het is gewoon zo dat je weet dat er dingen moeten worden gezegd en gedaan moeten worden, omdat er zoveel mensen zijn die het moeilijk hebben. Ik zou liever niet meer racen en dat hebben gedaan en me voor mensen hebben uitgesproken, dan blijven doen wat ik aan het doen was', eindigt Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws