Aston Martin wil zo vroeg mogelijk beginnen aan 2024-auto na sterke seizoenstart 2023 Formule 1
Formule 1

Aston Martin wil zo vroeg mogelijk beginnen aan 2024-auto na sterke seizoenstart 2023

Aston Martin wil zo vroeg mogelijk beginnen aan 2024-auto na sterke seizoenstart 2023

Aston Martin hoopt zo snel mogelijk te beginnen aan de ontwikkeling van de auto voor 2024, maar het moet niet ten koste gaan van de bolide van dit seizoen. Dat vertelt technisch directeur Dan Fallows, die merkt dat er ruimte is ontstaan om te denken aan volgend jaar na de goede seizoenstart van 2023.

Fernando Alonso pakte in vier van de eerste vijf races ene derde plaats en mede daardoor staat Aston Martin tweede in het constructeurskampioenschap. Het is die prestatie die ervoor zorgt dat het team uit Silverstone al kan denken aan 2024. 'We willen absoluut zo vroeg mogelijk met de auto van volgend jaar beginnen. De truc voor ons is echter om ervoor te zorgen dat we de auto van dit jaar niet opofferen', aldus Fallows bij RaceFans.

2024-auto Aston Martin een evolutie van AMR23

De technisch directeur van Aston Martin kan al wel zeggen dat de AMR24, zoals de bolide waarschijnlijk zal heten, een evolutie is van de AMR23 van dit jaar. 'Dus alles wat we kunnen doen om data te verzamelen, om updates door te voeren voor de auto van dit jaar, zal de auto van volgend jaar absoluut vormen. We kijken nu hoe we er zo vroeg mogelijk aan kunnen beginnen.'

Aston Martin werkt dus aan een evolutie van dit jaar, terwijl de AMR23 juist een revolutie is ten opzichte van de AMR22. Met die auto werd het Britse team zevende bij de constructeurs, maar het puntenaantal van vorig jaar is al ruimschoots verbeterd. 'We moeten alleen niet minder agressief te werk gaan met hoe we de volgende auto ontwikkelen vergeleken met hoe we dit jaar zijn ingegaan', besluit Fallows.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws