Oud-Formule 1-coureur adviseert Leclerc: 'Hij moet stoppen met crashen' Opinie
Opinie

Oud-Formule 1-coureur adviseert Leclerc: 'Hij moet stoppen met crashen'

Oud-Formule 1-coureur adviseert Leclerc: 'Hij moet stoppen met crashen'

Charles Leclerc moet stoppen met crashen, zo roept Martin Brundle de Monegask op. De 25-jarige bewijst zijn team Ferrari momenteel geen dienst met de incidenten die hij veroorzaakt. Willen Leclerc en Ferrari de stap vooruit zetten, dan moet er volgens Brundle een einde komen aan de ongelukken van de coureur.

Ferrari worstelde in Miami met racetempo en kwam niet verder dan een vijfde en zevende plaats. Die laatste positie ging naar Leclerc, die tijdens het weekend tweemaal crashte in bochten zeven en acht. Zodoende liep de kwalificatiespecialist zowel trainingstijd als een goede startpositie mis. 'Leclerc moet stoppen met het crashen van zijn auto, het werkt hem en zijn team tegen', schrijft Brundle dan ook in zijn column voor Sky Sports F1.

De oud-Formule 1-coureur stelt dat crashes altijd doordreunen gedurende een Grand Prix-weekeinde. 'Tijdens een raceweekend zijn er altijd domino-effecten van die incidenten, en hij had een nieuwe aerodynamische ondervloer nodig na de kwalificatiecrash, wat mogelijk heeft bijgedragen aan het stuiteren en de problemen die hij tijdens de race meldde.'

Leclerc heeft crashes niet nodig

Leclerc heeft die crashes, mogelijk ontstaan uit overrijden, helemaal niet nodig, denkt Brundle. 'Hij is ongelooflijk snel en toegewijd, en hij kan het zich veroorloven om een ​​fractie daarvan in te ruilen voor een beter raceweekend en dus een beter seizoen. Hij moet het team naar hogere dingen leiden en de reparatiewerkplaats niet zo druk houden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws