Marko vraagt zich af: 'Misschien heeft meneer Wolff geen vertrouwen in eigen mensen' Formule 1
Formule 1

Marko vraagt zich af: 'Misschien heeft meneer Wolff geen vertrouwen in eigen mensen'

Marko vraagt zich af: 'Misschien heeft meneer Wolff geen vertrouwen in eigen mensen'

Helmut Marko vraagt zich af of Toto Wolff nog wel vertrouwen heeft in zijn team. Dat doet de adviseur van Red Bull Racing naar aanleiding van geruchten dat Mercedes, waar Wolff teambaas is, contact zou hebben gezocht met Adrian Newey om de topontwerper te verleiden tot een overstap naar Brackley.

Zo ver kwam het niet, aangezien Newey zo goed als zeker zijn contract bij Red Bull heeft verlengd. Het roept voor Marko echter wel de vraag op wat de gedachtengang is van landgenoot Wolff. 'Misschien heeft meneer Wolff niet meer het vertrouwen dat zijn eigen mensen de problemen met hun auto onder controle krijgen', vertelt de motorsportchef aan SPORT1.

Het is namelijk ook zo dat Mike Elliott en James Allison bij Mercedes van rol zijn gewisseld. Zo is Elliott nu de Chief Technical Officer en Allison technisch directeur. Die rol vervulde hij eerder al, maar in 2021 besloot Allison een ander pad te bewandelen binnen Mercedes. Vorige maand kwam Elliott echter tot de conclusie dat de rol van technisch directeur hem toch niet zo goed ligt, vandaar ook de interne positiewisseling.

Ferrari vangt bot bij Red Bull

Over positiewisselingen gesproken: Ferrari ontving onlangs nog bot bij Red Bull wat betreft een ruildeal tussen Laurent Mekies en twee hooggeplaatste teamleden van de Oostenrijkers. Technisch directeur Pierre Waché en hoofd aerodynamica Enrico Balbo werden genoemd, maar geen van beide vertrekt naar Maranello. 'We willen allemaal dat Ferrari competitief is, maar zo werkt het niet', stelt Marko. 'We zijn niet in een Arabische bazaar. Afgezien van het feit dat onze Waché helemaal niet wil verhuizen, gaan we niet in op de voorwaarden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws