Alonso op de loer voor 'scheurtjes' bij Red Bull: 'Dan moeten we er zijn' Formule 1
Formule 1

Alonso op de loer voor 'scheurtjes' bij Red Bull: 'Dan moeten we er zijn'

Alonso op de loer voor 'scheurtjes' bij Red Bull: 'Dan moeten we er zijn'

Fernando Alonso zal op alle momenten klaarstaan om de overwinning te pakken als er een scheurtje komt in de betrouwbaarheid van de RB19. Op dit moment is de Red Bull Racing-bolide de grootste tegenstander van Aston Martin, waarbij ze telkens niet aan de snelheid kunnen tippen. Alonso ligt in ieder geval op de loer om toe te slaan zodra hij kan.

Alonso werd opnieuw derde tijdens de Grand Prix van Miami, maar finishte wel 26 seconden achter Max Verstappen en Sergio Pérez. De Spanjaard reed richting het einde van de race een beetje in niemandsland en gaf aan dat Red Bull nog steeds een maatje te groot is. 'Uiteraard willen we een stapje hoger op het podium voor P2 en uiteindelijk een kans maken om een race te winnen', zegt Alonso bij de persconferentie van de FIA.

'Maar momenteel is daar nog geen sprake van omdat de Red Bull beter is dan wij. De RB19 is sterker en ook de betrouwbaarheid is bij hen altijd uitstekend geweest, waardoor beide auto's in elke race finishen', gaat Alonso verder. 'Dus, ja, als er op een dag een scheurtje in komt, als er een kans is, moeten we ervoor zorgen dat we in die positie zitten en dat we op geen enkel moment in het weekend fouten maken', stelt de Spanjaard strijdlustig.

Alonso herhaalt: 'Imola gaat interessant worden'

Na de openingsfase van het 2023-seizoen gaf de tweevoudig wereldkampioen al aan dat de Grand Prix van Emilia Romagna spannend kan gaan worden. Dan begint het Europese seizoen voor de Formule 1 en gaan ze in andere omstandigheden rijden. 'Ik denk dat het in Imola weer een interessant gevecht gaat worden. Veel teams zullen upgrades brengen aan de auto. Mercedes, waarschijnlijk ook Ferrari. We zullen proberen om op zondag voor hen te eindigen', sluit Alonso af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws