Barretto voorspelt de toekomst van Sainz en Albon: 'Hij zal snel antwoorden willen' Formule 1
Formule 1

Barretto voorspelt de toekomst van Sainz en Albon: 'Hij zal snel antwoorden willen'

Barretto voorspelt de toekomst van Sainz en Albon: 'Hij zal snel antwoorden willen'

Formule 1-journalist Lawrence Barretto overschouwt de contractsituatie van de meest begeerde en prominente coureurs op de grid, nu Charles Leclerc en Lando Norris een nieuwe deal met hun respectievelijke teams hebben ondertekend. Volgens Barretto zullen ze in het kamp van Carlos Sainz snel antwoorden willen, terwijl Alexander Albon ...

Leclerc en Norris zijn er vanaf: de voortdurende vragen over hun toekomst bij respectievelijk Ferrari en McLaren kunnen eindelijk ophouden. Beide coureurs zetten in een tijdspanne van 24 uur hun handtekening onder een meerjarig contract, waarvan de duur nog niet gespecificeerd werd. De voortslepende contractverlengingen van Leclerc en Norris mogen dan wel van de baan zijn, hetzelfde geldt (nog) niet voor enkele andere topcoureurs, die in 2024 zomaar eens begeerd wild zouden kunnen worden op de 'transfermarkt' en wier verbintenis op het einde van komend seizoen afloopt.

De kwestie Sainz

Nu Leclerc bijtekende bij Ferrari, verschuift de focus naar diens teamgenoot. Sainz, die eind 2024 op zoek moet naar een nieuwe werkgever als zijn contract bij de Scuderia niet verlengd wordt, hoopt nog twee extra seizoenen in Maranello te blijven. 'Ferrari heeft hem hoog zitten, voornamelijk dankzij zijn constante prestaties', schrijft de journalist, die vindt dat Sainz nog niet hoeft te panikeren, op F1.com. Volgens Barretto wilde Ferrari eerst de Leclerc-kwestie afhandelen, alvorens naar hun tweede zitje te kijken. 'Maar nu dat van de baan is, zullen ze in het kamp van Sainz snel antwoorden willen.'

Barretto weegt vervolgens de Spanjaard zijn opties af. 'Red Bull Racing is de best mogelijke optie voor hem in 2025, omdat het contract van Sergio Pérez afloopt. Echter, de bal ligt nog steeds in het kamp van de Mexicaan, die volgens teambaas Christian Horner komend seizoen de tijd krijgt om alsnog te bewijzen dat hij de juiste man is om naast Max Verstappen te rijden. Gezien het verleden van Sainz bij Red Bull - hij reed in het verleden al drie jaar voor Toro Rosso - is de denkwijze van Barretto nog niet eens zo gek.

Toch sluit de Britse Sri Lankaan een hereniging tussen Sainz en diens voormalig McLaren-teambaas ook niet volledig uit. 'Andreas Seidl (huidig teambaas bij Stake F1, red.) blijft een fan van Sainz en zou hem graag aan boord hebben in Hinwil, waar de Sauber-fabriek in 2026 wordt overgenomen door Audi. Toch is dat niet zonder risico, nu Sainz op weg is naar het hoogtepunt van zijn carrière', besluit Barretto.

Lees verder onder de afbeelding.

carlos sainz ferrari abudhabi
Carlos Sainz ligt nog tot eind 2024 onder contract bij Ferrari, maar waar ligt de toekomst van de Spanjaard?

Waar gaat Albon naartoe?

Volgens Barretto is Sainz lang niet de enige coureur die verschillende teams in de gaten zullen houden komend seizoen. Albon, die Williams de zevende plaats in het constructeurskampienschap bezorgde afgelopen seizoen, gooide hoge ogen in 2023. En dat is ook de absolute topteams niet ontgaan. 'Ferrari is een van de geïnteresseerde partijen, maar mijn bronnen zeggen ook dat de ingenieurs van Red Bull hem hoog inschatten.' Keert Albon terug naar het oude nest (Red Bull, red.), waar hij in 2020 plaats ruimde voor Pérez?

Het oordeel van Barretto is duidelijk: 'Als Albon sterk presteert in de eerste seizoenshelft en als Sainz op dat moment nog steeds niet heeft verlengd bij Ferrari, zullen zij het vaakst over de tongen gaan op de coureursmarkt.'

albon 4
Albon maakt furore bij Williams, waar hij in 2024 hoopt te bevestigen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws