Frijns grijpt nipt naast zege in Saoedi-Arabië, Cassidy wint derde E-Prix van het seizoen Formule E
Formule E

Frijns grijpt nipt naast zege in Saoedi-Arabië, Cassidy wint derde E-Prix van het seizoen

Frijns grijpt nipt naast zege in Saoedi-Arabië, Cassidy wint derde E-Prix van het seizoen

Nick Cassidy (Jaguar) heeft in in Diriyah, in Saoedi-Arabië, de derde manche van het Formule E-kampioenschap gewonnen. De 29-jarige Nieuw-Zeelander snelde vanaf de derde startplek naar de zege. Robin Frijns kon zo de teleurstelling van de kwalificatie niet wegspoelen en moest vrede nemen met zilver.

Frijns greep nipt naast de pole eerder op de zaterdag en moest de eerste startplek aan Oliver Rowland (Nissan) laten. Maar de Nederlander liet de teleurstelling hem duidelijk niet uit het lood slaan en ging het best van start in Saoedi-Arabië, waar hij de traag vertrokken polesitter al meteen aftroefde. Onze landgenoot duwde het gaspedaal in en had meteen een voorsprong van negen tienden te pakken ten opzichte van Rowland, die over de radio schade meldde aan de achterkant van zijn auto en zijn eerste Attack Mode gebruikte. Zo kon Nick Cassidy dichterbij sluipen en in zijn Jaguar de leiding overnemen van Frijns, die het voorbeeld van Rowland volgde.

Halfweg de E-Prix zag Frijns zich genoodzaakt om energie te sparen. De coureur van Envision Racing had alle moeite van de wereld om in het spoor van Cassidy te blijven en koos voor een terughoudendere tactiek, waardoor hij zijn energie kon sparen. Toch vond Frijns enkele ronden later alweer aansluiting bij de leider.

Dennis heeft het lastig

Jake Dennis, de winnaar van de eerste E-Prix in Saoedi-Arabië een dag eerder, liet pas na twintig (van de 36, red.) ronden een eerste keer van zich spreken. De regerende wereldkampioen Formule E klokte vanaf de dertiende plaats de snelste tijd, maar besefte al langer dat het niet zijn dagje zou worden. Dennis zou, in tegenstelling tot vrijdag, geen hoofdrol vertolken in de derde ronde van het kampioenschap.

Met minder dan tien rondjes te gaan, zat Frijns Cassidy nog steeds op de hielen. De Nederlander volgde op een halve seconde van de Jaguar-coureur, maar zag de rest van de top tien kort op elkaar volgen. Zuiderbuur Stoffel Vandoorne rondde de top vijf af. Het beloofde een spannende finale te worden.

Cassidy controleerde de race, maar voelde de hete adem van de eerste achtervolger in de nek. Frijns wachtte geduldig af, maar met nog vijf ronden op de teller begon de tijd toch wat te dringen. De leider hield het hoofd koel en gaf onze landgenoot niet de mogelijkheid om een poging te wagen. Cassidy kwam uiteindelijk als eerste over de streep en dus moest Frijns, net zoals in de kwalificatie, genoegen nemen met de tweede plek. Die andere Nederlander, Nyck de Vries, kwam niet verder dan de vijftiende plaats.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws