Bearman dient Magnussen van repliek: 'Dat kan ik prima zelf' Formule 1
Formule 1

Bearman dient Magnussen van repliek: 'Dat kan ik prima zelf'

Bearman dient Magnussen van repliek: 'Dat kan ik prima zelf'

Oliver Bearman heeft gereageerd op de uitspraak van Kevin Magnussen, die in Imola liet weten er weinig voor te voelen om volgend jaar als mentor van de jonge Brit te fungeren bij Haas. De Brit, die in Jeddah zijn F1-debuut mocht maken door de noodgedwongen afzegging van Ferrari-coureur Carlos Sainz, stelt ook helemaal niemand nodig te hebben die op hem past.

Na zijn verrassend sterke optreden in Saoedi-Arabië wordt Bearman voortdurend in verband gebracht met een stoeltje bij het Formule 1-team van Haas. En nu Nico Hülkenberg bekend heeft gemaakt de Amerikaanse renstal na dit seizoen te zullen verruilen voor het F1-project van Audi, lijkt de weg voor het jonge talent vrij te zijn. Mogelijk wordt de Brit dan de teamgenoot van de ervaren Magnussen en de Deen zou zich dan als mentor voor de 19-jarige Ferrari-protegé kunnen opwerpen. Daar dacht laatstgenoemde echter anders over en in Imola stelde hij al dat het 'niet zijn taak was om op jonge kinderen te passen'.

Bearman reageert

Wat Bearman betreft hoeft Magnussen, mocht hij zelf in 2025 bij Haas blijven, zich daar niet druk om te maken en kan hij zich volledig op zijn eigen prestaties richten. 'Niemand hoeft op mij te letten, dat kan ik zelf wel', reageert de Ferrari-junior bij Speedweek op de uitspraak van mogelijk zijn toekomstige teamgenoot Magnussen.

Of Bearman daadwerkelijk in 2025 op de F1-grid staat, is overigens nog niet zeker. Bearman richt zich voor nu vooral op zijn eigen prestaties en hij weet wat hij moet doen. 'Voor mij is het duidelijk: het feit dat ik een goede race heb gereden, betekent niet dat ik verzekerd ben van een vaste plek in de Formule 1. Ik moet het verdienen', weet Bearman. 'Mijn plan is simpel: ik moet vooraan staan ​​in de Formule 2 en laten zien dat ik een titelkandidaat ben. En tijdens mijn zes vrijdagmissies moet ik Haas ervan overtuigen dat ik de juiste man voor hen ben', besluit het 19-jarige talent.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws