Berger ziet droom Hamilton vervliegen: 'Alles gaat nu mis bij Mercedes' Formule 1
Formule 1

Berger ziet droom Hamilton vervliegen: 'Alles gaat nu mis bij Mercedes'

Berger ziet droom Hamilton vervliegen: 'Alles gaat nu mis bij Mercedes'

Gerhard Berger denkt dat de droom van Lewis Hamilton momenteel vervlogen lijkt. De Mercedes-coureur had vorig jaar de kans om de meest succesvolle coureur ooit te worden, maar daar stak Max Verstappen een stokje voor. Berger weet dat Hamilton nog steeds probeert om zijn achtste titel te winnen, maar nu de auto van de Duitse renstal niet competitief is, wordt het alsmaar lastiger voor de zevenvoudig wereldkampioen.

De Oostenrijker ziet dat Hamilton het mentaal lastig heeft na de verloren finale van vorig seizoen. 'Het grootste probleem voor Lewis is dat hij zijn grootste droom nog niet heeft weten waar te maken', doelt Berger bij ServusTV op het behalen van de achtste wereldtitel. Dit zou Hamilton de meest succesvolle coureur aller tijden maken. 'Na zijn nederlaag tegen Verstappen zag je dat hij gemotiveerd was om het nog een keer te proberen in 2022. Nu gaat echter alles mis.'

Mercedes heeft momenteel geen snelle auto. Hierdoor leiden Ferrari en Red Bull Racing momenteel de dans in de Formule 1. 'Psychologisch gezien is het hele plaatje een probleem voor Lewis. Hij zal wel kalm zijn als hij aan het werk is en meehelpt met het ontwikkelen van de auto, maar hij ziet zijn kansen vervliegen. Als de auto niet top is binnen twee jaar dan is zijn droom weg.'

Berger voorspelt problemen voor Ferrari

Ferrari leek in de eerste drie races van het seizoen onfeilbaar, maar de vorm stokte even in Imola. Berger denkt dat de rijders van Red Bull momenteel een voordeel hebben. 'Ferrari had geen problemen tot Imola. Ik zie daarin een groot nadeel. Je kan Carlos Sainz niet vertellen om Charles Leclerc voor te laten gaan tijdens een race. Leclerc en Sainz gaan punten weghalen bij elkaar. Dat zal Red Bull heel erg in de kaart spelen. De rollen zijn heel duidelijk verdeeld tussen Verstappen en Sergio Pérez', concludeert de voormalig coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws