'Concurrenten van Red Bull gaan er vanuit dat Newey porpoising per ongeluk oploste' Formule 1
Formule 1

'Concurrenten van Red Bull gaan er vanuit dat Newey porpoising per ongeluk oploste'

'Concurrenten van Red Bull gaan er vanuit dat Newey porpoising per ongeluk oploste'

Bij Auto, Motor und Sport wordt gesuggereerd dat Red Bull Racing het porpoising-probleem wellicht per ongeluk opgelost heeft. De Oostenrijkse renstal kwam gedurende de testdagen met wijzigingen aan de RB18 die het fenomeen vrijwel volledig elimineerden voor Max Verstappen en Sergio Pérez, en bovendien tot een flinke snelheidstoename leidden.

Bij het Duitse autosportmedium wordt het gehele F1-veld onder de loep genomen en bekeken hoe het er na drie races voorstaat. Redacteur Michael Schmidt deelt de teams in drie groepen op: de teams die last hebben van porpoising, de teams die last hebben van porpoising, maar daar geen negatieve gevolgen aan ondervinden en teams die er geen last van hebben.

Tot die laatste categorie behoort Red Bull, maar ook McLaren. Schmidt zoomt in op het team van Verstappen: 'Red Bull verloor het stuiteren met de introductie van een grote upgrade in Bahrein tijdens de testdagen. Met deze upgrade introduceerde het een nieuwe vloer en sidepods.' Door dit op de op één na laatste testdag te doen boden ze zichzelf ook nog ruimte om de gevolgen van de wijziging te ervaren.

'Gezien Red Bull zichzelf verraste door driekwart van een seconde te winnen, gaat de concurrentie er vanuit dat het team van Adrian Newey porpoising per ongeluk weggewerkt heeft', wordt gesuggereerd. Per ongeluk of niet, Red Bull is in ieder geval wel van het probleem af waar nog acht teams in de Formule 1 na drie wedstrijden mee kampen.

Lees ook

Ferrari ervaart geen negatieve gevolgen

Tot de groep van teams die wel porpoising ervaren, maar er weinig gevolgen aan ondervinden, behoort onder meer Ferrari. De bolide van de Italiaanse renstal zagen we in Australië nog hevig op en neer gaan, maar dit kost ze verder geen tijd. Bij Haas, Alfa Romeo en Alpine is dit eveneens het geval. Zo blijven er nog drie teams over die wél last hebben van porpoising: Mercedes, Aston Martin en Williams.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws