Live F1 16.15u | Kwalificatie in Baku kwartier later van start Formule 1
Formule 1

Live F1 16.15u | Kwalificatie in Baku kwartier later van start

Live F1 16.15u | Kwalificatie in Baku kwartier later van start

De Formule 1-coureurs gaan zich na de laatste vrije training klaarmaken voor de kwalificatie van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Nadat tijdens de training Ferrari en Red Bull Racing weer enorm aan elkaar gewaagd leken, zal de strijd om poleposition vanmiddag losbarsten op het circuit in de straten van Baku, weliswaar met een kwartier vertraging. Het was Red Bull Racing dat tijdens de derde vrije training in de persoon van Sergio Pérez de snelste man in huis had, terwijl ook Max Verstappen er goed bij leek te zitten. F1Maximaal houdt je op de hoogte van de ontwikkelingen op de baan.

In een rustige sessie was het uiteindelijk Pérez die de snelste tijd op het bord wist te zetten. Nadat Ferrari en Red Bull lange tijd stuivertje aan het wisselen waren aan de top van de tijdenlijst, was het de Mexicaan die uiteindelijk de bovenste plek wist in te nemen. Teamgenoot Verstappen moest het doen met een derde plaats. De Nederlander leek op het eind nog snel onderweg en noteerde ook een paarse eerste sector, maar moest zijn ronde afbreken nadat hij ongelukkig met verkeer te maken kreeg. Charles Leclerc wist zich tussen de beide Bulls te positioneren, terwijl Carlos Sainz er minder goed bij leek te zitten en het moest doen met een vierde plaats.

McLaren de snelste door Mercedes aangedreven auto?

Dat Mercedes een verschrikkelijk weekend heeft vooralsnog werd tijdens de derde vrije training nog maar weer eens duidelijk. Het team leek voorheen ten minste nog het derde team op de grid, maar in Baku is daar absoluut geen sprake van. Tijdens de derde vrije training moesten de Zilverpijlen het doen met een achtste plaats voor George Russell en Lewis Hamilton wist niet eens de top tien te halen. De zevenvoudig wereldkampioen was pas terug te vinden op de twaalfde plaats. Nadat beide coureurs erg veel klaagden over het gebrek aan grip aan de achterkant van hun bolide, lijkt het team nog veel werk te verzetten te hebben voor de kwalificatie losbarst.

Het team dat er juist wel goed bij zat was een ander team met een Mercedes-motor: McLaren. De Britse renstal had het erg moeilijk op de vrijdag en dus leek het een vervelend weekend te worden voor de papaya's, maar met een vijfde plaats voor Lando Norris en een zesde plaats voor Daniel Ricciardo mag het team ineens hopen op een goede startpositie voor de race van zondag. Bemoedigend is ook dat het verschil tussen beiden maar een tiende is, waarmee de Australiër toch een sprongetje gemaakt lijkt te hebben en in Baku dan eindelijk weer zijn ware aard te laten zien.

Kwalificatie met een kwartier uitgesteld

Nadat eerder de derde vrije training al met een kwartier werd uitgesteld, is dat nu ook het geval voor de kwalificatie. Dit houdt verband met elkaar, aangezien de regels het niet toelaten om de kwalificatie korter dan twee uur na de laatste training te laten beginnen. Omdat er dus minimaal twee uur verschil moet zitten tussen beide sessies, is er dus voor gekozen om ook de kwalificatie een beetje uit te stellen. De oorzaak ligt hier in de eerste plaats bij de Formule 2. Tijdens een knotsgekke sprintrace was er wat schade toegebracht aan de Tecpro Barrier en dus moesten er reparaties uitgevoerd worden. Dit zorgde voor een kwartier uitstel van de derde vrije training, met alle gevolgen van dien.

Wat wel interessant is, is dat de schemer in Baku vroeg zijn intrede doet en ook snel over de stad valt. Het was al krap om alles voor het donker afgerond te krijgen, en nu er uitstel is wordt dit niet makkelijker. Een rode vlag situatie, die op een stratencircuit als Baku nooit ver weg is, zou dus voor problemen kunnen zorgen. De mogelijkheid is er dus dat de kwalificatie niet afgerond kan worden vandaag vanwege het vallen van het donker over het circuit. Het wordt interessant om te zien waartoe de wedstrijdleiding in dat geval voor kiest. Het zou kunnen betekenen dat het restant van de kwalificatie pas morgen verreden gaat worden.

GP Azerbeidzjan live kijken?

De Grand Prix van Azerbeidzjan wordt onder andere live uitgezonden door F1TV en Viaplay. Registreer je bij de aanbieders om zelf live beelden te zien van de sessies. Wil je een overzicht van alle tv-aanbieders voor het hele seizoen: bekijk dan deze pagina.

Wed op GP Azerbeidzjan

Een voorgevoel dat Verstappen het het aankomende weekend goed gaat doen? Check dan de odds voor de aankomende sessies. Hier vind je elk weekend de quoteringen voor een zege van de Nederlander, en daar valt bijvoorbeeld ook te lezen hoeveel geld je terugkrijgt wanneer je denkt dat Verstappen een sessie op de eerste plaats afsluit.

Live F1 16.15u | Kwalificatie Grand Prix van Azerbeidzjan 2022

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws