Binotto kan rekenen op steun: 'Dankzij hen weer competitief en succesvol' Formule 1
Formule 1

Binotto kan rekenen op steun: 'Dankzij hen weer competitief en succesvol'

Binotto kan rekenen op steun: 'Dankzij hen weer competitief en succesvol'

Bestuursvoorzitter van Ferrari John Elkann heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Mattia Binotto. De teambaas van Ferrari staat onder hevige druk nu Ferrari met een competitieve auto steeds maar weer een goed resultaat lijkt te vergooien door fouten aan de pitmuur, in de pitstraat of betrouwbaarheidsproblemen. Volgens de Italiaans-Amerikaanse industrieel mag er echter niet voorbij worden gegaan aan het feit dat Binotto het team weer terug naar de top bracht.

In een interview met La Gazzetta dello Sport heeft de bestuursvoorzitter zich niet louter positief uitgelaten, want het team moet in zijn ogen wel echt volwassener gaan worden wil het echt mee gaan doen om de titel. 'Ik heb vertrouwen en dankbaarheid voor het werk van Mattia Binotto en onze ingenieurs. Maar het lijdt geen twijfel dat het werk in Maranello, in de pits, op de pitmuur en aan het stuur volwassener moet worden.'

Toch stelt Elkann dat men bij Ferrari vooral blij moet zijn dat ze weer een auto hebben waarmee er gestreden kan worden om de winst. Vanuit daar moet het team verder bouwen richting een kampioenswaardige formatie. 'Onze auto is weer concurrerend. We moeten de nederigheid en het besef hebben te weten waar we nu staan en de moed en vastberadenheid hebben om te verbeteren.'

'Ferrari zal weer kampioenschappen winnen voor 2026'

Nu Ferrari weer competitief is, kunnen ze in ieder geval meedoen om de overwinningen. 'Daarom ben ik ervan overtuigd dat Ferrari tussen nu en 2026 weer een constructeurs- en een coureurswereldkampioenschap zal winnen. Wij hebben ernaar gestreefd in de eerste plaats concurrerend te zijn. Als je niet concurrerend bent, heb je geen marges, terwijl je wel aan betrouwbaarheid kunt werken', zo legt hij uit, waarmee hij lijkt aan te geven dat de betrouwbaarheidsproblemen dit seizoen niet helemaal uit de lucht komen vallen.

Wanneer de Ferrari-man gevraagd wordt of hij tevreden is, moet hij toch een ontkennend antwoord geven. 'Tevreden? Nee, want ik denk dat het altijd beter kan. Maar ik denk wel dat het vertrouwen in Binotto en zijn team de juiste keuze was en het heeft zijn vruchten afgeworpen. Dankzij hen zijn we weer competitief en succesvol', zo spreekt hij zijn dankbaarheid uit aan Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws