Bleekemolen: 'Daarom houdt Hamilton zijn poot stijf' Formule 1
Formule 1

Bleekemolen: 'Daarom houdt Hamilton zijn poot stijf'

Bleekemolen: 'Daarom houdt Hamilton zijn poot stijf'

NOS interviewde Bent Viscaal en Jeroen Bleekemolen over de huidige situatie rondom Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen laat heel de winterstop al niets van zich horen, en dat vinden de heren begrijpelijk, maar ook teleurstellend. Hangt Hamilton zijn helm aan de wilgen? Dat denken de voormalige Formule 2-coureur en de oud A1GP-rijder niet.

'Ik verwacht niet dat Hamilton stopt, waarom zou hij?', zo trapt Viscaal af. 'Ik denk dat hij zich optimaal aan het voorbereiden is om nog een keer kampioen te worden. Misschien is 2022 zijn laatste kans.' Zo'n kans om het absolute wereldrecord van Michael Schumacher te verbreken, dat Hamilton nu nog evenaart, die laat hij niet schieten.

Viscaal kan zich nog goed herinneren hoe het voelde toen Max Verstappen wereldkampioen werd in Abu Dhabi. 'Het was alsof Nederland wereldkampioen voetbal werd', vertelt hij . 'Onvergetelijk en adembenemend, maar niemand wil op zo'n manier verliezen. Ik vond dat Hamilton zijn nederlaag best sportief oppakte.' De Brit liep na afloop meteen naar zijn Nederlandse concurrent toe om hem de hand te schudden.

Hamilton gaat wat Viscaal betreft gewoon door, en dat is volkomen logisch. 'Niemand wil dat hij stopt. Hamilton is een van de beste coureurs uit de geschiedenis. Het zou erg jammer zijn voor de fans om het duel met zijn nieuwe teamgenoot te missen', beargumenteert hij verder. 'De komst van George Russell moet extra motivatie bieden om door te gaan.'

Bleekemolen: 'Het is jammer en een beetje flauw van Hamilton'

Ook Bleekemolen ziet de Mercedes-coureur niet in 2022 al met pensioen gaan. 'Ik verwacht en hoop dat hij doorgaat. Het is leuker als hij erbij is. Lewis is gedreven en goed genoeg om het nog een paar jaar vol te houden.' Daarnaast kan ook Bleekemolen zich niet voorstellen dat Hamilton uit de Formule 1 stapt nu hij zó dicht bij dat wereldrecord is.

Dat Hamilton zich al weken afgeschermd heeft van de buitenwereld op social media, dat ziet Bleekemolen als een raar verhaal. 'Heel gek dat we niets horen', vindt hij. 'Ik zie het als een politiek spel. Ik denk dat Lewis echt boos is over de gang van zaken bij de FIA en een punt wil maken. Daarom houdt hij zijn poot stijf.' Zo probeert de coureur wellicht een vertrek van de huidige wedstrijdleider, Michael Masi, te forceren.

'Het is jammer en een beetje flauw', vervolgt Bleekemolen over de radiostilte van de routinier. 'Er is niet bewust een aanval op Hamilton gedaan. Het is nu eenmaal zo gelopen. Wedstrijdleider Masi besloot de race te herstarten omdat dat in zijn ogen paste bij de situatie, niet om Lewis dwars te zitten.' Dat Hamilton uit protest geen contact meer wil totdat het probleem opgelost is, ziet hij dan ook als een ietwat kinderachtige zet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws