Giovinazzi toont weinig begrip voor titelverlies Hamilton: 'Zo werkt racen nou eenmaal' Formule 1
Formule 1

Giovinazzi toont weinig begrip voor titelverlies Hamilton: 'Zo werkt racen nou eenmaal'

Giovinazzi toont weinig begrip voor titelverlies Hamilton: 'Zo werkt racen nou eenmaal'

Antonio Giovinazzi denkt dat het titelverlies van Lewis Hamilton in 2021 een typisch geval van pech was. Een race in de slotronden verliezen vanwege een safety car, dat kan de beste overkomen, en zo ook de zevenvoudig wereldkampioen. Max Verstappen heeft volgens hem de 2021-titel dan ook verdiend gewonnen. In 2022 hoopt hij dat Ferrari aan kracht wint na enkele moeizame jaren.

La Gazzetta dello Sport vraagt de Italiaan naar zijn perspectief op de laatste race van 2021. 'Ik heb hem op maandag teruggekeken', geeft de voormalige Alfa Romeo-coureur aan. 'Het was een spannend kampioenschap. Hamilton had de wedstrijd gewonnen zonder safety car, maar het mocht niet baten. Zo werkt racen nou eenmaal.'

'Verstappen verdient het kampioenschap volledig', voegt hij daar dan ook aan toe. 'In mijn ogen hadden ze die titel allebei verdiend.' Gezien de twee concurrenten de laatste wedstrijd ingingen op exact gelijke hoogte is het een perspectief waar de meeste van zijn voormalige F1-collega's zich vermoedelijk wel in kunnen vinden.

Giovinazzi hoopt op Ferrari

Wat verwacht Giovinazzi van Ferrari in 2022? Hij weet niet of ze een stap naar de top van de grid kunnen zetten, maar hoopt daar wel op. 'We zien in de eerste kwalificatie van het jaar hoe de kaarten geschud zijn. De topteams zullen echter het voortouw nemen', vermoedt hij. Red Bull Racing en Mercedes vechten volgens hem dus weer voor de titel.

'Ik hoop dat Ferrari aansluiting kan vinden. Ze verdienen het en Ferrari is natuurlijk mijn familie', concludeert hij. Jarenlang was hij in de F1 actief onder de hoede van Ferrari en ook racete hij jarenlang als Ferrari-junior. Logischerwijs hoopt hij dan ook dat de Italiaanse renstal haar vorm terugvindt. Met Carlos Sainz en Charles Leclerc hebben ze in ieder geval twee coureurs die de punten binnen kunnen slepen als het materiaal dat toelaat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws