Bleekemolen gelooft niet in topvorm Mercedes: 'Kan nu totaal anders zijn' Formule 1
Formule 1

Bleekemolen gelooft niet in topvorm Mercedes: 'Kan nu totaal anders zijn'

Bleekemolen gelooft niet in topvorm Mercedes: 'Kan nu totaal anders zijn'

Jeroen Bleekemolen is van mening dat bandenslijtage en strategie een grote rol gaan spelen tijdens de Grand Prix van Amerika. Circuit of the Americas staat erom bekend dat het een baan is die voor het rubber zwaar is. Daarom kan een tweestopper soms ineens beter uitvallen dan een éénstopper. De Nederlandse autocoureur weet bovendien niet of Mercedes als favoriet het weekend in gaat.

'Elk puntje telt. Het zal een hele, hele harde strijd worden tot het einde van het jaar', voorspelt Bleekemolen, die dus eerst wat algemener ingaat op de titelstrijd van 2021. Het eerstvolgende evenement waarin Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar ongetwijfeld tegen gaan komen is de Grand Prix van de Verenigde Staten. Hoe de kaarten geschud zijn, is tot op heden nog onduidelijk.

Daarom richt Bleekemolen zich in zijn analyse voor Grand Prix Radio op de variabelen die hij wél kent, namelijk de eigenschappen van het asfalt. 'Amerika is het circuit met de meeste bandenslijtage, dus daar moeten de teams goed op letten', stelt hij. 'Ga je als team één stop doen, of ga je voor twee stops? We gaan het zien, maar de teams moeten hard werken om de banden heel te houden.'

Mercedes in het voordeel?

De vraag blijft natuurlijk wie er in Texas in het voordeel is. Mercedes kent de betere vorm in de afgelopen races, maar Red Bull Racing is erop gebrand om het momentum weer naar zich toe te trekken. Volgens Bleekemolen is de sterke vorm van Mercedes geen teken van dat de Oostenrijkse concurrenten afgedroogd gaan worden. 'Het was in Turkije raar en slecht weer. Het kan natuurlijk totaal anders zijn wanneer je nu een normaal, constant weekend hebt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws