Boordradio's GP Las Vegas | 'Naar de pitstraat, Max, of zal ik je Elvis noemen?' Formule 1
Formule 1

Boordradio's GP Las Vegas | 'Naar de pitstraat, Max, of zal ik je Elvis noemen?'

Boordradio's GP Las Vegas | 'Naar de pitstraat, Max, of zal ik je Elvis noemen?'

Max Verstappen wist zijn 53ste overwinning te behalen tijdens de Grand Prix van Las Vegas, en tevens voor de derde keer dit jaar in de VS te winnen. Ondanks dat de uitslag niet heel verrassend was, leverde de race in de gokstad zeker wat spannende racemomenten, en kon ook Verstappen zijn rijkunsten laten zien. Daarnaast voerde bandenproblemen en verschillende botsingen tussen de coureurs de boventoon op de boordradio's.

De start van de race in Las Vegas verliep behoorlijk chaotisch, en de coureurs lieten via de boordradio's hun ongenoegen horen. Aan de voorkant van het veld gingen Verstappen en Charles Leclerc samen de baan af, een actie waar Verstappen later nog een vijfsecondentijdstraf voor kreeg. Dat de fout bij Verstappen lag, was niet gelijk duidelijk, en daarom liet Verstappens ingenieur Gianpiero Lambiase aan de Nederlander weten om de leidende positie in het veld vast te houden. 'We zijn het erover eens dat je vooraan reed toen je van de baan afging, dus we willen daar graag blijven.' 'Natuurlijk reed ik vooraan!' was het antwoord van Verstappen.

Leclerc was het er echter niet mee eens dat Verstappen vooraan bleef rijden. 'Dit moet nu worden behandeld', klaagde de Monegask via zijn boordradio. 'Het is een grap als hij de positie mag houden. Hij duwde mij eraf.' Even later kwam dan toch het bericht dat Verstappen een vijfsecondenstraf kreeg voor het incident, maar dat leek de Limburger niet te deren. 'Ja, is prima hoor, doe ze de groeten!' zei Verstappen alleen maar.

Bandenproblemen alom

Al voorafgaand aan de Grand Prix werd voorspeld dat veel coureurs wel eens problemen met de bandentemperatuur zouden kunnen krijgen, vanwege de verwachte koude temperaturen in de woestijnstad. Enkele coureurs riepen ook via de boordradio last te hebben van bandenproblemen. Zo riep Verstappen in ronde 16 dat zijn 'banden nu echt naar de kloten' gaan, en had Leclerc een klein momentje waarbij hij de controle verloor in ronde 28. 'Ah, ik verloor het bijna daar, de banden zijn fucking koud', aldus de Monegask.

Russell zag Verstappen niet aankomen

Het moment waarop George Russell instuurde op Verstappen in ronde 26, en er vervolgens zelf schade aan overhield, kwam ook voorbij op de boordradio. 'Maat, hij reed tegen me aan. Check mijn banden en voorvleugel', riep Verstappen na het incident. Lambiase verzekerde Verstappen ervan dat zijn banden er goed uitzagen, en dat hij door kon rijden. Twee ronden later vertelde Lambiase dat er door de stewards naar het incident werd gekeken. 'Oke, het leek erop dat hij mij helemaal niet zag. Hij reed gewoon tegen me aan. Ik denk dat hij niet verwacht had dat ik daar zou inhalen.'

Verstappen en Pérez werken samen

In de tweede helft van de race lag Leclerc een tijdje aan kop, maar zowel Verstappen als Pérez zaten hem op de hielen. Met zijn teamgenoot vlak achter zich, stelde de Nederlandse coureur voor om samen te werken om zo Leclerc in te halen. 'Laten we samen werken, we kunnen hem pakken.' Pérez kreeg via de boordradio te horen dat hij dicht bij zijn teamgenoot moest blijven: 'Blijf bij hem, laten we een double tow hier creëren. We werken samen.'

Verstappen wist in ronde 37 de Ferrari-coureur voorbij te gaan, en in ronde 43 volgde zijn teamgenoot. Maar daar hield de samenwerking tussen de twee Red Bull-coureurs niet op. 'Als je het gat naar Checo (Pérez, red.) op 2,5 seconden kan houden, dan kun je hem met je meetrekken.' Verstappen deed dit vervolgens, maar Pérez verloor in de allerlaatste ronde toch nog zijn P2-positie aan Leclerc.

Hoewel de vreugde de boventoon voerde bij Verstappen na de finishlijn, verontschuldigde de Nederlander zich er nog wel even voor dat hij Pérez niet aan P2 kon helpen. 'Het spijt me, ik heb alles geprobeerd tijdens de laatste ronde om hem een tow te geven.' Lambiase stelde Verstappen gerust: 'Het was goed, Max.' Daarna kon het feestje echt beginnen voor Verstappen, en zong hij luidkeels 'Viva Las Vegas' mee met Elvis Presley over de boordradio. 'Naar de pitstraat, Max, of zal ik je Elvis noemen?' grapte Lambiase.

MAX27: box box (SC)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws