Sainz heeft de pest in over Piastri: 'Hij duwde ons echt van de baan af' Formule 1
Formule 1

Sainz heeft de pest in over Piastri: 'Hij duwde ons echt van de baan af'

Sainz heeft de pest in over Piastri: 'Hij duwde ons echt van de baan af'

Het weekend voor het team van Ferrari verliep niet rampzalig, maar coureur Carlos Sainz had toch graag een andere uitkomst van de race in Miami gezien. De Spanjaard raakte verstrikt in een langdurig duel met McLaren-coureur Oscar Piastri om de vierde plaats. Uiteindelijk wist Sainz op die plaats te eindigen en eindigde de Australiër buiten de punten als dertiende. Ondanks deze uitkomst uitte Sainz wel zijn onvrede over het optreden van Piastri voor de camera van Sky Sports.

Eerder liet Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur al weten dat hij de race van Sainz chaotischer vond dan die van Leclerc. Sainz zelf lijkt dit ook zo te hebben ervaren. 'Iedereen was vandaag heel erg hard aan het racen', stelt de coureur.

Sainz moest agressief zijn

Bij de start van de race zorgde Red Bull Racing-coureur Sergio 'Checo' Pérez voor een verwarrende situatie in het veld. De Mexicaan probeerde naar voren te komen na te zijn gestart vanaf de vierde positie, maar sneed vervolgens een groot deel van het veld af. 'De start van Pérez kwam echt, zoals ze dat op een ouderwetse manier zeggen, als een torpedo. Hij sleepte ons allemaal mee die eerste bocht in. Ik verloor daar twee plaatsen en dat is mij duur komen te staan tijdens de race', vertelt Sainz.

Sainz wist zich na het voorval in de eerste bocht toch te herpakken. 'Daarna was ik heel snel en spaarde ik mijn banden. Maar ik kwam de Safety Car niet tegen zoals dat het geval was bij Norris, maar dat had ons wel naar een overwinning kunnen opleveren.' Het meest spraakmakende gedeelte van zijn race was het gevecht met Piastri om de vierde plaats. 'Ik ben gefrustreerd door Piastri, omdat hij ons echt van de baan duwde. Daardoor verloren we veel tijd terwijl Leclerc en Verstappen voorop lagen', vertelt Sainz.

Een daadwerkelijk optreden van de stewards bleef uit. 'Ik vond de stewards niet heel agressief vandaag met het uitdelen van straffen dus moest ik wat agressiever zijn en zorgen dat ik op de vierde plek terecht kwam.' Sainz en Piastri raakten elkaar tweemaal tijdens de race. 'Een keer omdat hij mij van de baan duwde waardoor ik buiten mijn racelijn kwam. De achterbanden blokkeerden. Maar ik weet niet precies hoeveel schade ik had.' Gelukkig werd de snelheid van de Spanjaard niet negatief beïnvloed door de aanrakingen met Piastri. 'Op het einde was ik best wel snel, ik had dezelfde snelheid als Norris.'

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws