Bottas blij met nieuwe 'extra punt-regel': 'Het maakt de race interessanter' Formule 1
Formule 1

Bottas blij met nieuwe 'extra punt-regel': 'Het maakt de race interessanter'

Bottas blij met nieuwe 'extra punt-regel': 'Het maakt de race interessanter'

Valtteri Bottas is blij met de nieuwe regel die vlak voor het begin van het 2019-seizoen werd ingevoerd. Coureurs met de snelste ronde tijdens een race krijgen namelijk een extra punt toegewezen in het WK-klassement, een welkome toevoeging in de ogen van de Fin.

Volgens Bottas kan de nieuwe regel beslissend zijn voor wie er met de wereldbeker vandoor gaat. 'Het is toch een punt, elke race. Als je er daar een paar van pakt gedurende het seizoen, kan je dat zomaar verder brengen in het kampioenschap. Het brengt dus een extra spanningselement met zich mee en het maakt de race interessanter', aldus de coureur tegenover Motorsport.com.

Afgelopen zondag was Bottas de eerste die het extra punt mocht ontvangen, nadat hij in de laatste fase van de race flink doortrapte. 'Uiteindelijk ben ik daar heel blij mee. Ik heb mijn banden echter wel helemaal aan gort gereden.' (Foto: Mercedes AMG F1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws