Bottas waarschuwde Mercedes over pitstops voor uitvalbeurt in Monaco Formule 1
Formule 1

Bottas waarschuwde Mercedes over pitstops voor uitvalbeurt in Monaco

Bottas waarschuwde Mercedes over pitstops voor uitvalbeurt in Monaco

Valtteri Bottas heeft voorafgaand aan het drama in Monaco bij Mercedes zijn zorgen uitgesproken over de pitstops. Enkele weken voordat een vastzittend wiel een vroegtijdig einde maakte aan zijn race, gaf hij bij zijn team al aan dat er aan de pitstops gewerkt moest worden. Men analyseert in Brackley binnen de groep de zwakke punten en de uitvalbeurt in het vorstendom kwam volgens hemzelf dan ook totaal niet als een verrassing.

'Wij analyseren alles altijd heel openlijk. Wij nemen niemand iets kwalijk maar proberen alles eerlijk aan te kaarten en onze zwakke punten te vinden', zo laat Bottas via ESPN weten hoe het interne protocol er bij de regerend wereldkampioenen uit ziet. 'Een van deze zwakke punten is onze pitstops', voegt hij daaraan toe. Het was een foutieve pitstop die Bottas een sterk eindresultaat kostte gedurende de Grand Prix van Monaco.

Bottas waarschuwt Mercedes

Maar voordat de Duitse renstal naar het eerste straatcircuit van 2021 afreisde, gaf Bottas al aan zich zorgen te maken omtrent de bandenwissels bij zijn huidige werkgever: 'Ik heb dit punt enkele weken geleden al aangekaart bij het team.' Of er iets mee gedaan is, laat hij in het midden. Wel wil hij met zijn opmerking aangeven dat de zwakte al bekend was bij het team, maar dat het desalniettemin fout gegaan is tijdens de vijfde wedstrijd van dit jaar.

Bottas benadrukt dat hij, deels wegens het feit dat hij van tevoren al aangaf zich er zorgen over te maken, niet verbaasd was dat het een keer ontzettend mis ging: 'Het probleem kwam niet uit de lucht vallen. We wisten dat onze pitstops niet perfect zijn, net zoals bijvoorbeeld het opwarmen van de banden tijdens de kwalificatie.' Daarmee noemt Bottas meteen een tweede punt waarop zijn team naar zijn mening in 2021 nog op kan verbeteren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws