Brown vreest nog sterker Red Bull in 2024: 'Dat is beangstigend' Formule 1
Formule 1

Brown vreest nog sterker Red Bull in 2024: 'Dat is beangstigend'

Brown vreest nog sterker Red Bull in 2024: 'Dat is beangstigend'

Zak Brown bereidt zich alvast voor op het ergste. Red Bull Racing steekt er in 2023 met kop en schouders bovenuit, maar volgens de CEO van McLaren zou het Oostenrijkse team volgend seizoen mogelijk zelfs nog dominanter kunnen zijn. Gezien de enorme voorsprong is het aannemelijk dat Red Bull eerder dan de overige teams de focus naar 2024 heeft verlegd.

Red Bull werd afgelopen weekend in Singapore voor het eerst dit seizoen verslagen. Na twaalf overwinningen voor Max Verstappen en twee zeges voor Sergio Pérez, maakte Carlos Sainz een einde aan de indrukwekkende reeks van het Oostenrijkse team. Het betekent echter allerminst dat de dominantie van Red Bull nu verleden tijd is, want het kampioensteam liet voorafgaand aan de GP van Singapore al weten te vrezen voor het weekend op het Marina Bay Street Circuit. Op de vrijdag in Suzuka revancheerden Red Bull en Verstappen zich dan ook en lijkt de draad van voor het weekend in Singapore weer te zijn opgepakt. Verstappen domineerde namelijk in beide sessies en lijkt weer 'gewoon' de topfavoriet te zijn in Japan.

Ook Brown constateerde dat het verschil naar de andere teams in Suzuka weer aanzienlijk was, maar het verschil zou volgend jaar zomaar nog eens veel groter kunnen zijn. 'Ik zou me kunnen voorstellen dat Red Bull, gezien de huidige dominantie, de ontwikkeling sneller heeft stopgezet dan de concurrentie en dat ze zich dus eerder zijn gaan concentreren op de auto van volgend jaar. Het is dus best een beetje beangstigend wat er zou kunnen gebeuren', zegt Brown tegen Sky Sports. 'De rest blijft jagen, maar de regels zijn redelijk stabiel.'

Red Bull in Suzuka niet ver weg

Lando Norris zette de MCL60 na twee trainingen neer op een keurige derde plaats. En ondanks dat de Brit de bolide 'onbestuurbaar' noemde, gelooft Brown in een sterk weekend voor McLaren. Red Bull en Verstappen zullen een maatje te groot zijn, maar het gat is volgens de CEO wel eens groter geweest. 'Ik denk dat we hier competitief zullen zijn. Max staat echter weer bovenaan, dus het was leuk zolang het duurde. Red Bull is hier weer het oude Red Bull, maar ik denk dat we niet ver achter ze staan', klinkt hij optimistisch.

'Ik zou zeggen dat we normaal gesproken iets dichterbij komen wanneer we minder brandstof aan boord hebben en de motoren opschroeven. Meedoen in de strijd om poleposition is waarschijnlijk wat te veel gevraagd. Ik denk onze strijd zaterdag met Mercedes, Ferrari en Aston Martin zal zijn', aldus Brown.

Verstappen kan dit weekend zijn dominantie weer hervatten in Japan! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws