Van de Grint trekt opvallende conclusie: 'Denk dat Red Bull in Japan niet de beste auto heeft' Opinie
Opinie

Van de Grint trekt opvallende conclusie: 'Denk dat Red Bull in Japan niet de beste auto heeft'

Van de Grint trekt opvallende conclusie: 'Denk dat Red Bull in Japan niet de beste auto heeft'

Max Verstappen en Red Bull Racing begonnen het Japanse GP-weekend vrijdag op de beste mogelijke manier door in beide sessies de snelste tijd op de klokken te zetten. Ook in de longrun zag de pace van de RB19 er weer prima uit en de Oostenrijkse renstal lijkt op Suzuka weer het te kloppen team te zijn. Kees van de Grint denkt echter niet dat Red Bull in Japan over de beste bolide beschikt.

Na een weekend vol problemen kan Red Bull in Japan weer opgelucht ademhalen. Vooral Verstappen toonde in beide vrije trainingen aan dat het mindere optreden in Singapore eenmalig was. De tweevoudig wereldkampioen was na beide sessies namelijk weer 'gewoon' bovenaan de tijdenlijst terug te vinden. Kenners verwachten dat Red Bull dit weekend weer zal domineren, zoals ze eigenlijk het hele jaar al doen. Van de Grint is daar nog niet zo zeker van, want volgens de voormalig bandenexpert van Bridgestone is de RB19 niet de snelste auto in Suzuka.

'We hebben het er eerder over gehad of Max in de beste auto rijdt of niet. Ik denk namelijk van niet', zegt Van de Grint in het Viaplay-programma Shakedown. De 72-jarige denkt dat het vooral de coureur is die het verschil maakt. 'Het is Max en Max is ook weer terug. Dat zie je wel aan Pérez. Het is natuurlijk wel een combinatie van de coureur en de auto. Er werd gesuggereerd dat Max in de beste auto rijdt, maar ik denk dat Max vooral zo goed is.'

Wie heeft dan wel de beste auto in Japan?

Als Red Bull niet over de beste bolide beschikt in Japan, welk team dan wel? De analist van Viaplay lijkt daar in eerste instantie niet echt een duidelijk antwoord op te hebben, maar wijst uiteindelijk naar het enige team dat Red Bull dit jaar een zege wist af te snoepen. 'Als ik naar de trainingen kijk, dan denk ik misschien wel Ferrari', aldus Van de Grint.

Verstappen kan dit weekend zijn dominantie weer hervatten in Japan! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws