Brown wil gepaste straf voor overschrijding budgetplafond: 'Oneerlijk voordeel' Formule 1
Formule 1

Brown wil gepaste straf voor overschrijding budgetplafond: 'Oneerlijk voordeel'

Brown wil gepaste straf voor overschrijding budgetplafond: 'Oneerlijk voordeel'

McLaren-CEO Zak Brown is van mening dat een eventuele overschrijding van de budgetcap uiterst serieus moet worden genomen. De 50-jarige Amerikaan vindt dat een financiële overtreding op vergelijkbare wijze behandeld moet worden als een sportieve overtreding. Hogere uitgaven kunnen volgens Brown immers leiden tot een oneerlijk voordeel.

De FIA zou afgelopen woensdag meer bekend maken over eventuele overschrijdingen van de budgetlimiet, maar besloot een uitspraak hierover uit te stellen naar maandag. Brown heeft echter geen idee waarom. 'De certificaten zouden woensdag worden overhandigd, maar dit is nu uitgesteld naar maandag. Blijkbaar zijn ze er op de een of andere manier nog niet uit', zegt hij bij Autosport.com.

Volgens de geruchten zijn er twee teams over de limiet gegaan, waaronder Red Bull Racing. Brown wil niet al teveel kwijt over de geruchten, maar benadrukt wel dat een eventuele overschrijding van de budgetcap bestraft moet worden. 'Kostenplafonds zijn van cruciaal belang en we moeten ervoor zorgen dat ze worden gehandhaafd. Als iemand dat heeft geschonden, dan moet daar een gepaste straf op staan', aldus de CEO van McLaren.

'Hogere uitgaven geven oneerlijk voordeel'

Volgens Brown moet een schending van het budgetplafond op een vergelijkbare wijze als een sportief vergrijp moet worden behandeld. De Amerikaan licht zijn overtuiging toe: 'Als een team teveel heeft uitgegeven, dan geeft hem dat een ​​oneerlijk voordeel op de rest. Daarom moet dit stevig en snel worden aangepakt', besluit hij.

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws