Seidl is blij met goede punten in Singapore, maar 'niet verblind door resultaat' Formule 1
Formule 1

Seidl is blij met goede punten in Singapore, maar 'niet verblind door resultaat'

Seidl is blij met goede punten in Singapore, maar 'niet verblind door resultaat'

Ondanks het goede resultaat tijdens de Grand Prix van Singapore, is de teambaas van McLaren, Andreas Seidl, niet omvergeblazen. Wel is hij voor nu zeker tevreden. De Britse renstal wist op de vierde en vijfde plaats te eindigen en kon met die 22 punten Alpine voorbijgaan in het constructeurskampioenschap.

'We zijn niet verblind door dit resultaat', benadrukt Seidl, geciteerd door Motorsport.com. De wagens van de Franse renstal vielen allebei vanwege technische redenen uit, dus volgens Seidl zegt het nog niks over de resterende races. 'De Alpine doet het over het algemeen goed', legt de teambaas uit.

'We hebben de juiste balans gevonden'

Toch weet hij wel dat McLaren nog genoeg in huis heeft om deze prestatie door te zetten. 'Ons duel kan duren tot de laatste ronde in Abu Dhabi, maar we hebben ook alles in huis om dit duel tot het einde open te houden', vervolgt de Duitser. Met dit vooruitzicht geeft Seidl wel aan in ieder geval erg tevreden te zijn met het resultaat in Singapore.

'Het team heeft uitstekend werk geleverd door het resultaat van beide coureurs in moeilijke omstandigheden te maximaliseren. We hebben de juiste balans gevonden tussen zo goed mogelijk presteren en geduld behouden en geen onnodige risico's nemen. Dat was de sleutel tot dit resultaat', verklaart Seidl.

'Dat zou hem zeker momentum moeten geven'

Daniel Ricciardo, die volgend jaar het team zal verlaten, wist vijfde te eindigen, wat zijn beste resultaat dit seizoen is, en kon daardoor tien punten meenemen. 'Onder deze moeilijke omstandigheden heeft Daniel laten zien dat hij nog steeds één van de topcoureurs is', vertelt Seidl. 'Maar daar hebben we nooit aan getwijfeld', voegt hij er nog aan toe.

'Ik ben erg blij voor Daniel en alle mensen die aan zijn auto werken. Eindelijk een geweldig resultaat, en dat vanaf startpositie zestien. De vijfde plaats is welverdiend, gezien de toewijding van Daniel en zijn bemanning gedurende het hele jaar', legt Seidl uit. De teambaas heeft hierdoor een goed gevoel voor de komende vijf races. 'Dat zou hem zeker momentum moeten geven voor de rest van de races om meer punten te scoren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws