Krack haalt Verstappen en Red Bull aan als voorbeeld: 'Dan zijn fouten snel gemaakt' Formule 1
Formule 1

Krack haalt Verstappen en Red Bull aan als voorbeeld: 'Dan zijn fouten snel gemaakt'

Krack haalt Verstappen en Red Bull aan als voorbeeld: 'Dan zijn fouten snel gemaakt'

De geruchten die de ronde doen over het overschrijden van de budgetcap raken de betreffende teams zonder meer, zo stelt Mike Krack. De teambaas van Aston Martin, één van de twee beschuldigden, denkt dat het zorgt voor afleiding en dus een negatieve uitwerking kan hebben op het weekend van een team. Als voorbeeld haalt hij Red Bull Racing aan, waar men tijdens de kwalificatie in de fout ging met de bolide van Max Verstappen.

Krack benadrukt tegenover Sky dat het nog altijd alleen om geruchten gaat en er dus nog niets is bevestigd. 'Het zijn geruchten. We waren net zo verrast als iedereen door deze geruchten. Natuurlijk was het vervelend dat zoiets op een vrijdag in Singapore gebeurde, want dan zijn fouten snel gemaakt, ben je snel afgeleid', aldus de teambaas van Aston Martin, die stelt dat het dus wel degelijk effect heeft op een team.

Dit was niet alleen bij Aston Martin het geval, maar nog veel meer bij het andere team dat met beschuldigingen te maken kreeg: Red Bull Racing. 'Dat was bij ons minder het geval dan bij Red Bull. Met Max waren er ook een of twee problemen met te weinig brandstof. Dit zijn dan allemaal zaken die mensen raken', zo legt hij mogelijk een verband tussen de fouten bij Red Bull en de beschuldigingen aan het adres van de renstal.

'Vertrouwelijke verhalen'

Sowieso vindt Krack het vreemd dat deze geruchten nu de ronde doen binnen de paddock. Elk team heeft haar gegevens vertrouwelijk overgeheveld aan de FIA, en het feit dat er nu details over naar buiten komen vindt hij schrijnend. 'Omdat we het hebben over zeer vertrouwelijke verhalen.' Afgelopen woensdag zou er meer duidelijkheid komen vanuit de FIA, maar dit is verschoven naar aankomende maandag.

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws