Piastri leerde van Verstappen in de regen: 'Handig om Max recht voor me te hebben' Formule 1
Formule 1

Piastri leerde van Verstappen in de regen: 'Handig om Max recht voor me te hebben'

Piastri leerde van Verstappen in de regen: 'Handig om Max recht voor me te hebben'

Oscar Piastri vond het leerzaam om een tijdje achter Max Verstappen te rijden tijdens de Grand Prix van Monaco. Toen het begon te regenen in het prinsendom reed de McLaren-coureur achter de tweevoudig wereldkampioen en hij zag hoe voorzichtig Verstappen reed op de slicks. Op het moment dat beide rijders waren overgestapt op de intermediates kon Piastri de coureur van Red Bull Racing nog een tijdje volgen, wat hij bemoedigend vond.

Door het feit dat Verstappen Piastri op een ronde wist te zetten in Monaco kwam de jonge coureur van McLaren achter de regerend wereldkampioen te rijden. Als rookie lette hij goed op wat Verstappen deed. Piastri vond het zeer leerzaam om de Red Bull-coureur voor zich te hebben. 'Het was in zekere zin erg handig om Max recht voor me te hebben, omdat het de eerste keer was dat ik in een Formule 1-auto op slicks op een regenachtige baan reed', wordt de Australiër geciteerd door Formel1.de.

'Op slicks in de regen was hij begrijpelijkerwijs erg voorzichtig', vervolgt Piastri. Naast het feit dat de coureur het leerzaam vond om achter Verstappen te rijden, vond hij het ook bemoedigend. De Nederlander verdween namelijk niet direct aan de horizon. 'Ik kon me goed staande houden. Ook toen we naar buiten kwamen op intermediates kon ik hem goed volgen. Naarmate de baan opdroogde en hij zich wat comfortabeler voelde, was hij een wat sneller. Maar aanvankelijk kon ik hem bijhouden en het is geweldig om dat te kunnen zeggen.'

Piastri: 'Toen knalde ik bijna tegen de muur'

Verstappen kende gedurende de race enkele hachelijke momentjes. Piastri kwam af en toe ook net iets te dicht bij de muren van het krappe stratencircuit in Monte Carlo. 'Ik denk niet dat er enig contact was, maar er waren enkele zeer spannende momenten, vooral op de slicks. Een keer zette ik de radio aan om te communiceren en knalde bijna tegen de muur. Volgende keer doe ik dat niet meer! Maar er waren zeker hachelijke momenten', aldus Piastri.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws