Brundle: 'Mercedes is bij de seizoenstart zo sterk als altijd' Formule 1
Formule 1

Brundle: 'Mercedes is bij de seizoenstart zo sterk als altijd'

Brundle: 'Mercedes is bij de seizoenstart zo sterk als altijd'

Mercedes viel gedurende de Formule 1-wintertests in Bahrein zeer tegen. Ook de heren bij Sky Sports F1 is dit niet ontgaan. David Croft, Martin Brundle en Karun Chandhok blikken terug op het afgelopen weekend en zijn het eens dat er voor de Duitse renstal flink wat werk aan de winkel is, maar dat een scenario waarin ze aankomend seizoen niet strijden voor de titel niet realistisch is.

'Ze zijn niet waar ze dachten te staan, hebben niet de beste auto en hebben publiekelijk toegegeven dat ze tijdens de kwalificatiesimulaties te traag zijn en tijdens de longruns ook', weet Croft. De Formule 1-commentator stelt dat ze in Brackley naar aanleiding van de data zelf ook hebben kunnen concluderen dat het gat te groot is.

Mercedes komt terug

Maar wie hoopt op een dominant seizoen van Red Bull Racing zou zomaar eens van een koude kermis thuis kunnen komen dit jaar. Chandhok: 'Laten we ons geen illusies maken, dit team is te groot om niet in de titelstrijd te zitten.' Hoewel het er nu misschien niet op lijkt dat de zwarte bolides volgende week zondag op de eerste startrij staan, dat is nog steeds een waarschijnlijk scenario.

Brundle is eensgezind met zijn medeanalist: 'We weten dat Mercedes hun zaakjes op orde zal krijgen, de aerodynamische puzzel gaat leggen en zo sterk als altijd weer te zien zijn bij de eerste race.' Lewis Hamilton en Valtteri Bottas mogen dan wel kleine tegenslagen te verwerken hebben gehad, maar aan het begin van het jaar wordt er verwacht dat Mercedes op volle oorlogssterkte is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws