Brundle sluit zich bij collega aan: 'Hij had het tegen Verstappen moeten opnemen' Formule 1
Formule 1

Brundle sluit zich bij collega aan: 'Hij had het tegen Verstappen moeten opnemen'

Brundle sluit zich bij collega aan: 'Hij had het tegen Verstappen moeten opnemen'

Martin Brundle stelt zich wat minder hard op dan Jacques Villeneuve, maar ook de commentator van Sky Sports F1 plaatst zijn vraagtekens bij de keuzes van Daniel Ricciardo uit het verleden, en vraagt zich af of de Australiër 'het' nog heeft. Daarnaast kon de Brundle ook niet om een pijnlijk weekendoptreden van Sergio Pérez heen, al heeft Red Bull Racing nog altijd Max Verstappen om op te leunen.

Brundle geeft in zijn column op Sky Sports F1 aan dat hij genoten heeft van het Canadese weekend. 'De top zeven zat binnen een kwart van een seconde in de kwalificatie, en zes van die zeven coureurs hadden het gevoel dat ze op poleposition hadden moeten staan, inclusief Fernando Alonso op de zesde plek, en een verwarde Lewis Hamilton op P7. Ze hadden allemaal het idee dat het met een foutloze ronde haalbaar was geweest', weet Brundle, die de drie Britse coureurs op plekken één, drie, en zeven zag plaatsnemen.

Voor George Russell was het pas zijn tweede poleposition. In Hongarije had hij maar 0,044 seconden marge, en nu was het verschil nog 0,044 seconden kleiner. 'Uiteindelijk leverde George Russell een ronde op gebruikte banden af die snel genoeg was, en hij zette deze rondetijd ook vroeg genoeg neer om voor Max Verstappen te eindigen, die een identieke tijd neerzette, tot op drie cijfers achter de komma. Het zou heel typisch voor de Formule 1 zijn als we nu overstappen op vier of zelfs vijf cijfers achter de komma', lacht de voormalige Formule 1-coureur.

Ricciardo

Brundle komt vervolgens ook terug op de verrassende naam in die top zeven: Daniel Ricciardo: 'Het werd een veelbesproken onderwerp dankzij mijn collega Jacques Villeneuve bij Sky Sports F1.' De Canadees haalde Ricciardo keihard onderuit, en raadde de Australiër aan om naar huis te gaan en plaats te maken voor een ander. 'Ik heb heel veel respect voor alle Formule 1-coureurs, en zeker voor Ricciardo en Villeneuve, omdat ik weet hoe lastig het is om deze auto's te besturen', zegt Brundle.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Brundle sluit zich bij collega aan: 'Hij had het tegen Verstappen moeten opnemen'
Daniel Ricciardo kreeg de volle laag van Jacques Villeneuve.

Toch sluit Brundle zich in minder harde woorden aan bij Villeneuve. 'Daniel heeft acht Grands Prix gewonnen, inclusief een geweldige zege in Monaco. Hij heeft 32 podiums, en regelmatig zijn talent laten zien, maar die resultaten zijn alweer van een tijdje terug, en ik had graag gewild dat hij in 2018 nooit bij Red Bull was vertrokken. Dat was een emotionele en bedenkelijke beslissing. Hij had het tegen Max moeten opnemen in de beste auto, dan was hij puur uit noodzaak alleen maar beter geworden', vermoedt Brundle.

Ricciardo bracht twee jaar door bij Renault, ging vervolgens twee jaar lang naar McLaren, en mocht na een half jaar aan de zijlijn Nyck de Vries weer vervangen bij AlphaTauri. 'Ricciardo is nooit meer dezelfde coureur geworden. Hij heeft duidelijk nog steeds de snelheid en de race craft, zoals we ook in de sprintrace in Miami zagen, maar iets tussen zijn oren of in zijn aanpak houdt hem terug, en dat kost hem kansen en de houdbaarheid van zijn carrière', aldus Brundle, die lijkt te verwachten dat Red Bull de voorkeur gaat geven aan Liam Lawson.

Red Bull-contrast

Brundle beschrijft vervolgens de race zelf, met de onvermijdelijke conclusie: 'Ondanks alle uitdagingen van het weer, van zijn concurrenten, en van Safety Cars, baande Verstappen zich probleemloos een weg naar zijn zestigste Grand Prix-zege', aldus de Brit. 'Achter hem was het een verhaal van Shoulda, Woulda, Coulda', zo citeert Brundle Beverley Knight in een Britse versie van Verstappens uitspraak: 'Als mijn moeder ballen had, was ze mijn vader geweest.'

'De regerend wereldkampioen deed het weer, en dat liet het kansloze weekend van Sergio Pérez, die net een nieuw contract op zak heeft, nog slechter uitzien', gaat Brundle verder. 'Hij kwalificeerde zich slecht, had een incident bij de start waarbij hij zijn voorvleugel beschadigde, boekte niet veel plekken wint, en spinde toen richting een uitvalbeurt: Ouch!' Dat woord vat niet alleen het weekend van Pérez in Canada goed samen, maar ook het Monaco-weekend, terwijl het in Imola en Miami ook niet erg goed ging.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws