Plooij over herrie in de keuken van Mercedes: 'Wolff lekt dat bewust naar de pers' Formule 1
Formule 1

Plooij over herrie in de keuken van Mercedes: 'Wolff lekt dat bewust naar de pers'

Plooij over herrie in de keuken van Mercedes: 'Wolff lekt dat bewust naar de pers'

Jack Plooij meent dat er meer aan de hand is bij Mercedes dan publiekelijk bekend is. Lewis Hamilton kondigde aan het begin van het seizoen aan dat hij in 2025 voor Ferrari rijdt, en in de afgelopen weken liet de Brit al een meerdere keren zijn onvrede merken richting zijn team. Een garagedeur verderop is het ook een relatief moeilijke periode voor Red Bull Racing, al valt dat nog niet te zien aan de resultaten van Max Verstappen.

In de afgelopen vier Grands Prix had Verstappen vaker niet dan wel de snelste auto. Toch wist hij twee van deze races te winnen, en meer punten te verzamelen dan zijn concurrenten. Zijn voorsprong in het kampioenschap is dat ook weer flink gegroeid naar 56 punten. 'Die auto is niet optimaal, en nu komt het absolute talent van Verstappen bovendrijven. Dan zullen mensen wel weer zeggen: daar heb je hem weer met zijn oranje bril', vreest Plooij in het Race Café van Ziggo Sport.

Canada was juist een weekend waarin Red Bull extra moeilijkheden verwachtte. De RB20 is allergisch voor kerbstones, hobbels, en andere oneffenheden, al lijkt men met Verstappen achter het stuur een goed anti-allergiemedicijn gevonden te hebben. De Limburger reed met een veel te stijf afgestelde auto toch naar zijn zestigste Grand Prix-zege. 'Het is zó bizar goed wat die gozer doet. Je hoort over die boordradio dat hij roept: ik rij in een plank. Dat ding heeft helemaal niks qua vering', merkt de pitreporter van Ziggo ook op.

Zette Wolff Hamilton buitenspel?

Sergio Pérez droeg niks bij aan het puntentotaal van Red Bull, maar de constructeurskampioen liep toch 25 punten uit op achtervolger Ferrari, dat met beide coureurs in Q2 afviel, en in de race Charles Leclerc met een motorprobleem op pad stuurde, terwijl Carlos Sainz via een crash uit de race moest stappen. 'Vorige race was het hosanna, en nu is het helemaal niks. Wat is dat toch?' vraagt Plooij zich af. Na Monaco naderde Ferrari Red Bull, maar inmiddels ziet het McLaren snel naderen.

Ferrari heeft in ieder geval het coureursduo voor 2025 al aangekondigd, al was dat volgens Plooij helemaal niet de bedoeling van Lewis Hamilton. 'Volgens mij is het zo dat Lewis het niet per se wilde vertellen aan het begin van het seizoen. Lewis wilde wachten tot het einde van het seizoen, en Ferrari wilde graag groot uitpakken om te melden dat ze Lewis gingen halen. Wat doet Toto Wolff? Die lekt het bewust naar de pers, zodat het eerder naar buiten komt dat Lewis weggaat.' Presentator Rob Kamphues voegt toe dat het intern begon te etteren doordat Hamilton een tweejarige deal wilde, maar een éénjarig contract kreeg met een optie voor een tweede seizoen, omdat Wolff rekening wilde houden met Andrea Kimi Antonelli.

Ben je in het buitenland en wil je live het EK kijken? Verbind met een NL-server door middel van een VPN.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws