Berger vergelijkt RB18 en W13: 'Red Bull weet dat ze goede auto hebben' Opinie
Opinie

Berger vergelijkt RB18 en W13: 'Red Bull weet dat ze goede auto hebben'

Berger vergelijkt RB18 en W13: 'Red Bull weet dat ze goede auto hebben'

Gerhard Berger verwacht dat de meeste teams nog niet het achterste van hun tong hebben laten zien. Desondanks is de voormalig Formule 1-coureur al onder de indruk van teams als Red Bull Racing en Mercedes. De Oostenrijkse renstal lijkt stabiel in de ogen van Berger. Dat heeft vooral zijn landgenoot, Helmut Marko, weten te verraden.

'Dit zijn natuurlijk wel de typische tests waarin teams nog de kaarten tegen de borst houden', begint de Oostenrijker bij ServusTV. 'We weten pas wat de verhoudingen zijn tijdens de eerste kwalificatiesessie.' Berger heeft dan ook niet gekeken naar de tijden die coureurs reden. Toch is er een belangrijke factor tijdens de wintertestdagen. 'Als je veel ronden kan rijden als coureur, dan kan je inschatten of je in een goede positie zit.'

Glimlach bij Red Bull, maar Mercedes spectaculair

Berger pikt wel alvast de twee topteams van afgelopen seizoen eruit. De voormalig Ferrari-coureur ziet dat het bij Red Bull allemaal op rolletjes loopt tot nu toe. 'Ik heb goede hoop voor Red Bull en dat komt vooral door Helmut, want hij loopt de hele tijd met een glimlach op zijn gezicht. Red Bull weet gewoon dat ze een auto hebben die makkelijk te besturen is. Ik denk dat Red Bull weer vooraan rijdt.'

Bij Mercedes verliep niet alles vlekkeloos tijdens de testdagen. De Duitse renstal kwam met een compleet nieuwe auto naar Bahrein, maar dat heeft zijn vruchten nog niet afgeworpen. Toch is Berger onder de indruk van de W13. 'Bij Mercedes hebben ze voor een extreme aanpak gekozen, maar we moeten nog zien of alles goed werkt. Maar ik moet zeggen dat die auto er spectaculair uitziet', aldus de Oostenrijker.

GP Bahrein live kijken? Bekijk de opties van alle tv-aanbieders of registreer bij F1TV.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws