Budkowsi kijkt optimistisch naar 2022: 'Speelt zich veel af op de achtergrond' Formule 1
Formule 1

Budkowsi kijkt optimistisch naar 2022: 'Speelt zich veel af op de achtergrond'

Budkowsi kijkt optimistisch naar 2022: 'Speelt zich veel af op de achtergrond'

Het seizoen van 2021 is voor Alpine een goed voorteken voor het aankomende seizoen, als het aan directeur Marcin Budkowski ligt. Afgelopen jaar heeft het Franse team de auto niet ontwikkeld om zich volledig te kunnen focussen op de veranderende reglementen. Ondanks deze keuze wist het team van Alpine vijfde te worden in het constructeurskampioenschap. Er is goede hoop binnen het team dat volgend seizoen nog beter kan worden.

Deze vijfde plek was niet volledig vanzelfsprekend, aangezien AlphaTauri aan het begin heel veel punten scoorde. Toch is Budkowski niet ontevreden over het seizoen van zijn team. 'We hebben al drie jaar lang dezelfde krachtbron en we hebben het chassis ook niet aangeraakt, dus ik denk dat we goed gepresteerd hebben met de middelen die we hadden', wordt de Pool geciteerd door Motorsport.com. 'Zowel in de fabriek als op het circuit zijn we beter geworden. Ik heb goede hoop voor volgend seizoen.'

Alpine wist met zijn coureurs vorig jaar twee keer op het podium te staan. Esteban Ocon en Fernando Alonso hadden kansen op meer podiums, maar Budkowski ziet dat niet als gemiste kans. 'We hebben onze kansen echt wel gegrepen dit seizoen. Er waren soms momenten waarop we ineens niet competitief waren en daar moeten we nu naar gaan kijken. Op de achtergrond speelt zich heel veel af op het moment. Vandaar dat ik optimistisch ben.'

Budkowski trots op gehele team

Alpine heeft het afgelopen jaar aardig wat veranderingen doorgemaakt. De naam Renault ging weg, Cyril Abiteboul werd vervangen en Alonso werd teruggehaald naar de sport. De directeur van Alpine ziet dat alles samenvalt. 'Het team is zoveel veranderd en daar merken we nu de positieve kanten van. Ons harde werk is nog niet merkbaar, maar dat komt het komende jaar wel. We hebben heel veel geïnvesteerd in volgend seizoen', concludeert Budkowski.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws