Rossi had zwaar jaar bij Alpine: 'Het was één grote achtbaan' Formule 1
Formule 1

Rossi had zwaar jaar bij Alpine: 'Het was één grote achtbaan'

Rossi had zwaar jaar bij Alpine: 'Het was één grote achtbaan'

Laurent Rossi, CEO van Alpine, geeft toe dat hij een lastig seizoen heeft doorgemaakt waarin hij veel heeft moeten leren. Ongeveer een jaar geleden nam de Fransman het stokje over van Cyril Abiteboul en werd de naam van het team veranderd van Renault naar Alpine. Afgelopen seizoen eindigde het Franse team knap vijfde in het constructeurskampioenschap. De overwinning van Esteban Ocon in Hongarije was ongetwijfeld een hoogtepunt in de prille carrière van Rossi als CEO.

'Ik had verwacht dat het seizoen een achtbaan zou zijn en dat is uitgekomen', zegt de man van Alpine tegenover RACER. Ondanks dat dit zijn eerste jaar is als CEO, is Rossi geen vreemde in de sport. 'Ik heb natuurlijk ervaring als ingenieur. Het is fijn dat ik in dit eerste jaar heb samen kunnen werken met mensen die ik al goed kende. Toch was het raar om bij iedere race betrokken te zijn en de races van dichtbij te bekijken. Maar ik denk dat het wel goed is gegaan.'

'Ik had liever een snellere auto gehad'

In slechts twee van de 22 races afgelopen jaar wist het team van Alpine geen punten te scoren. Toch had Rossi liever meegedaan om de overwinningen. 'Iedereen heeft dit jaar keihard gewerkt, maar het lijkt haast voor niks als je geen overwinningen boekt. Pas als je bovenaan staat, ga je pas opvallen in de wereld van de Formule 1. Toch moet ik concluderen dat we dit jaar veel progressie hebben geboekt.'

Op de Hungaroring liet Alpine zien dat het in staat was om races te winnen en in Qatar wist Fernando Alonso ook op het podium te eindigen. 'Dat laat toch een beetje zien we ons werk niet voor niks doen. We moesten van elke fout leren en dat hebben we gedaan. Natuurlijk had ik liever een snellere auto gehad, maar alles was oké.' Volgend jaar krijgt Alpine een nieuwe kans om zichzelf vooraan het veld te vinden. 'Een nieuw tijdperk breekt aan. Alles moet nu samen gaan vallen voor ons', besluit Rossi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws