Coulthard: 'Hamilton een geweldige coureur, maar hoe bestrijd je Verstappen?' Formule 1
Formule 1

Coulthard: 'Hamilton een geweldige coureur, maar hoe bestrijd je Verstappen?'

Coulthard: 'Hamilton een geweldige coureur, maar hoe bestrijd je Verstappen?'

David Coulthard zag dat Lewis Hamilton vuur moest bestrijden in zijn gevecht met Max Verstappen. De voormalig Formule 1-coureur zag dat de Nederlander in elk mogelijk gaatje dook in zijn gevecht om het wereldkampioenschap. Mede dankzij deze agressieve rijstijl wist de Red Bull Racing-rijder zijn eerste wereldtitel te pakken. Coulthard merkte op dat Hamilton zijn rijstijl juist moest aanpassen door de agressiviteit van zijn concurrent.

Gedurende zijn carrière heeft Verstappen meerdere malen te horen gekregen dat hij een te agressieve coureur is. Coulthard bekijkt het juist van een hele andere kant. 'De manier waarop Max rijdt is echt heel erg indrukwekkend in mijn ogen', zegt de Brit bij Channel 4. 'Als er een mogelijkheid is om in te halen, dan gaat hij er direct voor. Hij aarzelt geen moment.'

Tijdens de laatste ronde in Abu Dhabi dook Verstappen in bocht 5 aan de binnenkant van de zevenvoudig wereldkampioen. Veel mensen, waaronder Hamilton zelf, zagen deze inhaalmanoeuvre niet aankomen, omdat de Red Bull-coureur redelijk ver weg leek. Toch liet Hamilton de deur open staan voor Verstappen. 'Dat hebben we afgelopen seizoen vaker gezien. Hij moest dat wel doen, omdat hij vuur moest bestrijden. Lewis is een geweldige coureur, maar hoe bestrijd je Verstappen?'

'Verstappen is speciaal'

Coulthard heeft zelf vijftien seizoenen in de Formule 1 gereden. Hij ziet dat Verstappen iets speciaals heeft. 'Toen ik nog onderdeel was van de Formule 1, dacht ik niet zoals Max. Ik wist nooit of ik het risico moest nemen of niet. Verstappen is daarin heel erg anders. Als hij een doel voor ogen heeft dan gaat hij er direct voor en neemt elk mogelijk risico. Dat is heel erg speciaal', besluit Coulthard.

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws