Budkowski met een luxeprobleem: 'We houden Zhou niet tegen voor volgend seizoen' Formule 1
Formule 1

Budkowski met een luxeprobleem: 'We houden Zhou niet tegen voor volgend seizoen'

Budkowski met een luxeprobleem: 'We houden Zhou niet tegen voor volgend seizoen'

Alpine heeft er geen problemen mee wanneer Guanyu Zhou volgend seizoen in een Alfa Romeo stapt. De Chinese coureur staat hoog op de verlanglijst van Frédéric Vasseur, het ligt dan ook voor de hand dat de jongeling volgend seizoen een overstap zal maken naar het Italiaanse merk.

'Op het moment doen veel geruchten de ronde in de paddock, maar ik ga zelf geen uitsluitsel geven', vertelt Marcin Budkowski wanneer hem wordt gevraagd naar de status van Alpine-junior Zhou. De coureur staat onder contract bij het juniorenteam van de Fransen. 'We evalueren op het moment de opties voor onze junioren, maar het succes komt voornamelijk uit de output', legt de baas van Alpine uit aan Autosport.com.

'De academie is alleen succesvol als coureurs daadwerkelijk ook in de Formule 1 terecht komen. We zullen dus niet in de weg gaan staan als een coureur een mogelijkheid krijgt. Dat zou ons juniorenprogramma in een kwaad daglicht zetten', gaat de baas verder.

Budkowski heeft een luxeprobleem

Volgens Budkowski heeft Alpine op het moment een luxeprobleem, met meerdere coureurs die nadrukkelijk aan de deur van Formule 1-teams kloppen en ook aandacht krijgen van F1-teams. 'Het is voor ons een fijn probleem om mee te maken te krijgen. Het blijkt dat we goede jongeren aan het voetlicht brengen. Het is een compliment voor Mia Sharizman, die al jaren onze academie leidt en de jongeren opleidt', gaat Budkowski verder.

Alpine kan daarnaast ook niet Oscar Piastri negeren. De jonge Australiër zet op het moment zeer sterke prestaties neer. 'Het lijkt erop dat hij zijn derde titel gaat winnen in drie jaar tijd. Dat kunnen we niet negeren. Er zijn maar weinigen die dat hebben bereikt in het verleden. Het heeft in ieder geval invloed op onze plannen voor de toekomst.

Piastri wil in 2023 naar de F1

Piastri laat zelf tegenover Autosport.com weten dat hij het niet erg zou vinden om een jaar aan de zijlijn te staan, als dat hem uiteindelijk een zitje oplevert voor 2023. 'Het is voor mij het doel om reservecoureur te worden bij Alpine, om vervolgens aanspraak te maken op een zitje in 2023. Ik denk ook dat dit het meest realistische doel is', vertelt Piastri.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws