McLaren heeft geen fabrieksstatus nodig: 'Onze resultaten spreken voor zich' Formule 1
Formule 1

McLaren heeft geen fabrieksstatus nodig: 'Onze resultaten spreken voor zich'

McLaren heeft geen fabrieksstatus nodig: 'Onze resultaten spreken voor zich'

Andreas Seidl is zeer blij met de keuze voor een Mercedes-motor. De krachtbron leverde de vorige race in Monza al een nieuwe overwinning op voor het Britse team. Het team maakte een heel duidelijke keuze voor Mercedes, juist omdat dit het totaalpakket van de McLaren zou versterken.

'De rondetijd is natuurlijk het resultaat van het totaalpakket dat je hebt. De krachtbron speelt daarin een zeer belangrijke rol. Toen we voor Mercedes kozen, was daar een duidelijke reden voor', legt Seidl uit tegenover Formel1.de. McLaren had de nodige problemen nadat het team samen met Honda had besloten om niet verder te gaan met samenwerken.

McLaren was vervolgens veroordeeld tot het gebruik van de Renault-krachtbron. De situatie verbeterde voor het team, maar het doel om wereldkampioen te worden bleek nog veel te ver weg. De Mercedes krachtbron bleek een stuk sterker. 'Daarom kozen we voor de Mercedes-motor. We wilden de krachtbron van de kampioen in onze bolide hebben', gaat Seidl verder.

Mercedes-motor biedt beste referentie

Het zorgt volgens Seidl voor de 'best mogelijke referentie' die het team kan hebben. 'Met deze motor zien we beter waar we staan op alle andere vlakken. Vervolgens waren er slechts veertien races nodig om het volledige potentieel uit de McLaren te halen, in Monza wist het team immers een 1-2 binnen te slepen.

'Ik ben vooral blij dat de samenwerking nu al zijn vruchten afwerpt', vertelt Seidl over de nieuwe relatie met de motorenfabrikant. 'Ik denk dat beide teams in Brixworth en Woking fantastisch werk hebben geleverd om de krachtbron uiteindelijk te integreren in onze bolide', gaat Seidl verder. 'De resultaten spreken wat dat betreft ook voor zich.

Fabrieksstatus leidt niet tot extra voorsprong

Maar tot een fabrieksstatus zal het in ieder geval niet gaan leiden voor McLaren, zoals dat eerder in het begin van de jaren 2000 wel het geval was. Toch houdt dat McLaren niet tegen om ambitie te hebben. 'Ik weet zeker dat we ook op deze manier wereldkampioen kunnen worden', sluit Seidl af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws