Ricciardo blikt terug op Red Bull-tijd: 'Ik was er heel bitter over' Formule 1
Formule 1

Ricciardo blikt terug op Red Bull-tijd: 'Ik was er heel bitter over'

Ricciardo blikt terug op Red Bull-tijd: 'Ik was er heel bitter over'

Daniel Ricciardo heeft toegegeven dat hij zich enigszins verbitterd voelde tegenover Red Bull Racing rondom zijn vertrek bij de renstal. De coureur wilde heel graag kampioen worden bij het Oostenrijkse team, maar hij raakte gefrustreerd toen dit maar niet leek te lukken. Hij besloot uiteindelijk te vertrekken en nu kijkt hij met een ander perspectief naar de sport.

Ricciardo maakte in 2014 zijn debuut voor Red Bull en hij ging weg na het 2018-seizoen. De relatie tussen beide partijen verzuurde enigszins, maar daar heeft hij van geleerd. 'Doordat ik dit nu al zoveel jaren doe en ik veel meer kennis, volwassenheid en perspectief heb gekregen, zit ik er niet meer zo over in', vertelt Ricciardo bij het Australische Fox Sports over zijn vertrek bij Red Bull. 'Toen ik 27 of 28 was, zei ik in interviews dat de tijd begon te dringen om kampioen te worden. Ik was er heel erg bitter over.'

'Ik heb dat element losgelaten', vervolgt Ricciardo. 'Het is nu gewoon wat het is.' Na zijn tijd bij Red Bull kwam de coureur terecht bij Renault. Destijds was het een klap in het gezicht van Christian Horner, aangezien hij toen een vete had met toenmalig teambaas Cyril Abiteboul over de krachtbron van Renault. Na twee seizoenen bij Renault besloot de Australiër te vertrekken, waardoor hij nu uitkomt voor het Britse McLaren.

Ricciardo denkt nog niet aan stoppen

Ricciardo is op het moment 32 jaar. De McLaren-coureur denkt nog niet aan stoppen. 'Ik weet niet of ik nog drie of vijf jaar doorga, maar ik zie mezelf dit niet doen op mijn veertigste. Ik heb nog steeds heel veel passie voor de sport en ik wil nog steeds mijn best doen. Zo simpel is het. De resultaten zijn er misschien nog niet, maar een negatieve houding gaat daarbij ook niet helpen', aldus Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws