Button voorziet karwei voor Norris als hij bij Red Bull komt: 'Dan moet je de beste verslaan' Formule 1
Formule 1

Button voorziet karwei voor Norris als hij bij Red Bull komt: 'Dan moet je de beste verslaan'

Button voorziet karwei voor Norris als hij bij Red Bull komt: 'Dan moet je de beste verslaan'

Jenson Button ziet dat Lando Norris de beste coureur moet verslaan om wereldkampioen te worden als hij bij Red Bull Racing terecht zou komen. De Brit wordt steeds vaker gelinkt aan een mogelijke overstap naar de Oostenrijkse renstal en om teamgenoot te worden van Max Verstappen, maar om de tweevoudig wereldkampioen te verslaan gaat een hele opgave worden.

Verstappen en Norris trappen regelmatig lol en kaarten daarbij ook regelmatig aan dat ze het best wel zien zitten om met elkaar in één team te rijden. Ook Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft onlangs aangegeven dat hij Norris beschouwt als een zeer talentvolle rijder. Sindsdien wordt Norris vaker in verband gebracht met een overstap naar Red Bull. De McLaren-coureur heeft een contract bij zijn huidige team tot het einde van 2025, waarbij CEO Zak Brown eerder heeft verklaard dat er geen ontsnappingsclausules aan beide zijden zijn, maar dat heeft de geruchtenmolen in de Formule 1 er niet van weerhouden om de Brit te linken aan een overstap naar elders.

Button herkent de situatie van Norris en vergelijkt het met de tijd waarin hij tegen Lewis Hamilton moest rijden bij McLaren. 'Het probleem is dat je de beste moet verslaan om wereldkampioen te worden', zegt Button bij Sky Sports. 'En dat was voor mij het hele punt toen ik Brawn verliet, ik dacht: ik moet naar McLaren gaan omdat ik tegen Lewis Hamilton moet racen. Hij werd als de beste werd beschouwd', vervolgt de Brit. 'En ik denk dat dat is wat hij moet beslissen dat hij wil doen. Ik denk dat als hij slim is, zal hij kiezen voor een auto die bij zijn stijl past. Ik denk dat we hebben gezien dat de Red Bull niet bij veel coureurs past, behalve bij Max, dus het is geen makkelijke beslissing voor hem.'

Button denkt dat Norris elders moet kijken: 'Hij zit ook volgend jaar niet in een winnende auto'

McLaren heeft tijdens het Grand Prix-weekend in Silverstone een enorme sprong gemaakt, wat het Britse team een paar podiums heeft opgeleverd. Hoe dan ook zijn ze nog niet in staat om races te winnen en kent de MCL60 nog steeds zwakke punten. 'Hij zit nu niet in een auto die op dit moment kan winnen, en waarschijnlijk ook niet volgend jaar, denk ik', zegt Button. 'Dus ja, hij moet ergens anders kijken voor 2025, of hij moet zijn vertrouwen in McLaren stellen. Ze hebben races gewonnen, ze hebben kampioenschappen gewonnen en het kan weer terugkomen. Dus zolang hij de toekomst kan zien en denkt dat ze als team op een goede plek zijn en hem vertrouwen geven, moet hij daar blijven. Zo niet, ga dan vechten tegen Verstappen in zijn eigen team, maar dat is een moeilijke.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws