Verstappen zal nooit uitwijken: 'De racelijn is zijn eigendom' Formule 1
Formule 1

Verstappen zal nooit uitwijken: 'De racelijn is zijn eigendom'

Verstappen zal nooit uitwijken: 'De racelijn is zijn eigendom'

Max Verstappen is een coureur die bekend staat om zijn agressiviteit, die vaak net op de limiet is. De coureur kent geen angst in zijn RB18 en rijdt daarmee overwinning na overwinning bijeen. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner heeft inmiddels al zeker zes jaar lang te maken met de rijstijl van Verstappen en denkt dat de Nederlander zijn manier van verdedigen op de baan aanvallen is. Op het circuit is het niet makkelijk om de tweevoudig wereldkampioen in te halen, iets waar veel coureurs al achter zijn gekomen.

Een van die coureurs is onder anderen Lewis Hamilton. De Brit en de Nederlander waren in 2021 de titelrivalen van het seizoen. Aan het begin van het 2021-seizoen was er nog enigszins sprake van een zekere ontspannen sfeer, maar dat was aan het begin van de tweede helft van het seizoen niet meer zo. 'Bij Max is het een soort do-or-die. Het is of crashen, of je gaat er gewoon niet voorbij', zo sprak Hamilton over de Limburger. 'Ik denk dat hij pusht tot de limieten en daar voorbij', zei de Brit.

Dat is nu eenmaal hoe de tweevoudig wereldkampioen rijdt. Hij gaat niet van zijn gas af, en hij wijkt niet uit. 'Ik denk niet dat je snel kan gaan als angst in je hebt', vertelt Verstappen aan GQ. GQ heeft Verstappen op 14 november uitgeroepen als atleet van het jaar. Dat de Nederlander geen angst kent, is te zien aan zijn vertrouwen in zijn team en zijn bolide om zo op de limiet te rijden en die limiet telkens opnieuw te verleggen. 'Hij kan winnen vanuit elk startpunt op de grid', schrijft GQ. Denk maar aan de inhaalrace die Verstappen reed in Spa.

'Als hij op iemand jaagt, dan wordt diegene gewezen op Verstappen zijn eigendom dat de racelijn heet'

'Op zijn vijfentwintigste heeft hij al meer Grands Prix gewonnen dan op vijf coureurs na in de Formule 1-geschiedenis. Als hij op iemand jaagt, dan wordt diegene gewezen op zijn eigendom dat de racelijn heet. Het lijkt alsof het zijn lot is om je voorbij te gaan.' Deze manier van rijden heeft ook bijgedragen aan het beeld van de Nederlander dat hij nooit fout lijkt te zitten, en aan het beeld dat Verstappen, Horner en Red Bull elk voordeel uit willen knijpen bij wat er ook gebeurt.

'Verstappen komt over als een koudbloedige moordenaar, maar hij kan ook snel lachen als daar tijd voor is. Het lijkt alsof het Max niet boeit wat er allemaal gezegd wordt, of hij de race nu heeft gewonnen of gecrasht is. Hij kan een gevecht starten, maar het lijkt alsof hij zijn best moet doen om enthousiast te zijn, alsof hij meer om zijn eigen zaken geeft. Het is nog een van die voor de hand liggende aspecten van zijn competitieve aard. Er is grootsheid in de sport, en dan is er een angstaanjagende onverschilligheid.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws