Capito: 'Williams moet echt een stap voorwaarts doen, anders is er wat mis' Formule 1
Formule 1

Capito: 'Williams moet echt een stap voorwaarts doen, anders is er wat mis'

Capito: 'Williams moet echt een stap voorwaarts doen, anders is er wat mis'

Jost Capito heeft zich uitgesproken over de ontwikkeling van Williams. De ex-teambaas geeft aan dat het team volgend seizoen echt een stap voorwaarts moet doen, omdat de ontwikkeling van de auto in 2022 al vrij snel werd stopgezet. Williams had al snel door dat P10 een formaliteit was en besloot daarom de ontwikkeling te richten op 2023.

Na vorig jaar als negende te zijn geëindigd in het klassement, zakte Williams terug naar de tiende plaats omdat het in de loop van het seizoen moeite had om de teams op het middenveld te evenaren. Het team had niet de capaciteit om andere teams bij te benen met de updates van de auto. Voormalig teambaas Capito gaf aan in een interview met Motorsport.com dat Williams besloot al vrij snel in 2022 de ontwikkeling te richten op het volgende seizoen.

'Als je ziet dat het gat naar de negende en achtste plaats te groot is, heeft het geen zin om nog moeite te stoppen in de auto van dit jaar. Dus toen we zagen dat we tiende zouden worden besloten we alle energie in de auto van volgend seizoen te steken. Dat hebben we gedaan kort nadat we de grote upgrade op Silverstone hadden gebracht', aldus de Duitser.

'Williams moet echt een stap voorwaarts doen, anders is er wat mis'

Capito zei dat Williams in 2023 stappen moest gaan zetten en dat het team anders een probleem had. 'We zijn nog steeds niet waar de anderen zijn. Daarom zet Williams in op een langetermijnvisie totdat de verhoudingen meer in evenwicht zijn. Het team had jarenlang niks te besteden en dat er nu een budgetplafond is, betekent niet dat we in één keer het gat met de andere teams kunnen verkleinen.'

Williams zal de ontwikkelingsrace moeten voortzetten zonder Capito. De Duitser maakte pas geleden bekend te vertrekken samen met technisch directeur François-Xavier Demaison bij het Britse team. Williams is nog in beraad over wie de opvolgers van het duo worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws