CEO Liberty Media: 'Waarom zouden we een bod van twintig miljard accepteren? Ik wil veel meer zien' Formule 1
Formule 1

CEO Liberty Media: 'Waarom zouden we een bod van twintig miljard accepteren? Ik wil veel meer zien'

CEO Liberty Media: 'Waarom zouden we een bod van twintig miljard accepteren? Ik wil veel meer zien'

De waarde van de Formule 1 is in de afgelopen jaren hard gestegen, sinds Liberty Media eigenaar is geworden van de sport. Dat heeft ertoe geleid dat de CEO van Liberty Media, Greg Maffei, in de Walker Webcast heeft aangegeven dat de Formule 1 zelfs niet voor duizelingwekkende bedragen verkocht wordt door het Amerikaanse bedrijf.

Aan het begin van 2016 was de waarde van de Formula One Group zo'n 1,6 miljard dollar, waarna de waarde van de sport gedurende het jaar opliep, mede dankzij overnamegeruchten. Uiteindelijk werd aan het einde van 2016 bekendgemaakt dat Liberty Media de aandelen voor zo'n 4,4 miljard dollar overnam van verschillende investeerders, waaronder CVC en Bernie Ecclestone.

Verstappen een van de beste coureurs ooit

Maffei ziet dat de sport sinds 2016 een aantal absolute topcoureurs in actie heeft zien komen. 'We hebben Lewis Hamilton, Max Verstappen, en Sebastian Vettel gezien. Dat zijn drie van de beste coureurs ooit. Het is duidelijk dat Max een ongehoord gefocust individu is. Hij is agressief, slim, getalenteerd, en hij traint constant, en denkt altijd na. Datzelfde geldt eigenlijk ook wel voor Lewis. Het is altijd lastig om in te schatten hoe belangrijk de auto en hoe belangrijk de coureur is in de Formule 1, maar het is duidelijk dat we drie van de allergrootsten aan het werk hebben mogen zijn.'

Later gaat Maffei ook nog in op mogelijke verkoopgeruchten, waarbij er met name interesse zou zijn vanuit Saoedi-Arabië. Die interesse wordt door Maffei ontkend. 'Ze zijn al jarenlang een van onze partners. Saoedi-Arabië heeft een eigen race en Saudi Aramco is een sponsor. Verder hebben ze ons nooit benaderd', aldus de 63-jarige Amerikaan. Bij de geruchten werd een bod van twintig miljard dollar genoemd. 'Dat zou eerlijk gezegd geen aantrekkelijk bod zijn', vindt Maffei. 'Op de markt hebben we een waarde van zeventien tot achttien miljard dollar, dus waarom zouden we een bod van twintig miljard accepteren? Ik wil echt een veel hoger bod zien. We verwachten een sterke groei in de toekomst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws