F1 wil 24 races per seizoen organiseren: 'Dat aantal is nodig binnen de huidige markt' Formule 1
Formule 1

F1 wil 24 races per seizoen organiseren: 'Dat aantal is nodig binnen de huidige markt'

F1 wil 24 races per seizoen organiseren: 'Dat aantal is nodig binnen de huidige markt'

Stefano Domenicali wil nog altijd het aantal van 24 Grands Prix zien te bereiken. De CEO van Liberty Media denkt dat dit het perfecte aantal is in de huidige markt, aangezien de interesse in de sport nog altijd groeit. Zo willen ook enkele nieuwe circuits in de toekomst Formule 1-races organiseren, waardoor enkele historische races mogelijk van de kalender verdwijnen. Toch geeft Domenicali aan dat de Formule 1 altijd respect heeft voor de historische plekken.

Dit seizoen zou het record voor de meeste Grands Prix in één jaar verbroken worden. Door verschillende omstandigheden is dit niet het geval, maar in de toekomst moet dit wel gebeuren. 'Ik denk dat 24 het juiste aantal is', zegt Domenicali bij de Beyond the Grid-podcast. 'Het is het aantal dat nodig is met de huidige markt. We moeten de juiste balans vinden tussen dat en de complexiteit van de logistiek van de mensen die werken. Maar ik zou zeggen dat dit het aantal is waarop we moeten mikken om lange tijd stabiel te zijn.'

Domenicali: 'Historisch mag niet gezien worden als oubollig'

Door de grotere kalender is er ook de kans dat nieuwe races toegevoegd worden. Zo is een stratenrace in Madrid een mogelijke vervanger van de Grand Prix in Barcelona. 'Het is waar dat Madrid in de toekomst graag een race wil organiseren, en er is tot nu toe nog geen beslissing genomen. Dat is weer een geweldig teken van de gezondheidstoestand van de Formule 1. We moeten niet vergeten dat we nog jarenlang een contract hebben met Barcelona en we zijn echt heel, heel blij met de manier waarop Barcelona zich richt op de toekomst.'

Door de interesse in het organiseren van Formule 1-races moeten enkele historische circuits plaatsmaken. 'Ik lach als ik mensen hoor zeggen dat de Formule 1 geen respect heeft voor de historische races. Het is absoluut andersom.' Domenicali ziet echter dat er een hoop dingen verbeterd kunnen worden om mee te gaan met de tijd. 'Wat ik altijd heb gezegd, is dat het woord historisch een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt, maar historisch mag niet worden gezien als een oude en ouderwetse plek', aldus de CEO van Liberty Media.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws