Neemt Ricciardo het stoeltje van De Vries over? 'De Red Bull-familie en Ricciardo staan hiervoor open' Formule 1
Formule 1

Neemt Ricciardo het stoeltje van De Vries over? 'De Red Bull-familie en Ricciardo staan hiervoor open'

Neemt Ricciardo het stoeltje van De Vries over? 'De Red Bull-familie en Ricciardo staan hiervoor open'

Daniel Ricciardo koos er aan het einde van het jaar voor om een jaartje aan de zijlijn toe te kijken, terwijl hij vermoedelijk ook bij Haas als vaste coureur had kunnen rijden. De Australiër gaf aan enkel nog interesse te hebben in het rijden voor topteams, maar lijkt inmiddels bereid te zijn om tijdelijk in de middenmoot rond te rijden, als dat perspectief op een beter stoeltje biedt. De link met het plekje van Nyck de Vries is dan al snel gelegd.

In een analyse op Formula1.com gaat journalist en presentator Lawrence Barretto in op de mogelijkheden voor Ricciardo. Barretto begrijpt dat The Honey Badger zijn liefde voor de sport verloor na twee lastige jaren bij McLaren, en geeft ook aan dat de Australiër het geloof in zichzelf begon te verliezen. Ricciardo koos er dus voor om terug te gaan naar het oude nest, Red Bull Racing. 'Dat was de ideale route voor de 33-jarige', meent Barretto. 'Hij hield zijn voet tussen de deur in de Formule 1-wereld, maar kreeg ook de kans om zichzelf weer op te laden.'

Test op Silverstone belangrijk voor Ricciardo

Komende maand krijgt Ricciardo voor het eerst de kans om de RB19 te besturen, en dat biedt onder andere Helmut Marko de kans om te beoordelen waar zijn voormalige coureur nog toe in staat is. Het lijkt een examen te worden voor Ricciardo, nu Marko aangeeft zijn opties open te willen houden. Normaal gesproken is een bandentest dus niet echt heel interessant voor een coureur, maar dat geldt absoluut niet voor de achtvoudig Grand Prix-winnaar.

'Na zes maanden begint de liefde voor de Formule 1 weer terug te komen. Hij heeft er weer zin in. Hij wil weer racen en hij wil weer winnen. Het belangrijkste is dat hij zelf gelooft dat hij kan winnen', zo legt Barretto uit. 'Maar waar kan hij naartoe gaan? Door terug te gaan naar Red Bull zal Ricciardo hopen dat hij weer een kans op een racezitje krijgt, ook al heeft hij dat tot vorige week niet publiekelijk uitgesproken.' De Australiër gaf in gesprek met ESPN aan dat het een sprookjesachtig einde van zijn carrière zou zijn als hij weer terug bij Red Bull weer te komen.

Neemt Ricciardo het zitje van De Vries over?

Dat lijkt mogelijk via een omweg. Sergio Pérez heeft nog een contract voor volgend seizoen, maar overtuigt momenteel niet. Ricciardo direct in de Red Bull laten plaatsnemen lijkt riskant, maar Marko zou Marko niet zijn als hij niet op zoek is naar alternatieven voor de toekomst. Die alternatieven zijn nu schaars, dus een extra optie kan geen kwaad. 'Volgens verschillende bronnen is een racestoeltje bij AlphaTauri volgend seizoen een serieuze optie voor hem', weet Barretto te melden. 'De Red Bull-familie en Ricciardo staan allebei open hiervoor.' Het zou Red Bull in ieder geval een ideale kans geven om Ricciardo goed te testen.

Mocht dat gebeuren, dan gaat dat in principe ten koste van De Vries, waarbij Tsunoda en Ricciardo onderling zullen vechten voor een mogelijk plekje bij het hoofdteam. 'Als dit inderdaad gebeurt, moet Ricciardo bewijzen dat hij helemaal terug is en dan moet hij aantonen dat hij zich snel kan thuisvoelen in de auto en zijn teamgenoot kan verslaan, om zo te bewijzen dat hij een nieuwe kans verdient bij Red Bull. Een terugkeer van Ricciardo is verre van zeker, maar het lijkt met de dag waarschijnlijker te worden', concludeert Barretto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws