Contrast bij Red Bull is groot, Pérez dik ontevreden: 'Zoveel aan de auto veranderd' Formule 1
Formule 1

Contrast bij Red Bull is groot, Pérez dik ontevreden: 'Zoveel aan de auto veranderd'

Contrast bij Red Bull is groot, Pérez dik ontevreden: 'Zoveel aan de auto veranderd'

Sergio Pérez pakte in Q3 uiteindelijk de tweede startplek, maar de Mexicaan baalde verder vooral van het verloop van de kwalificatiesessie. De 34-jarige coureur had het erg lastig nadat Red Bull Racing de afstelling na de sprintrace nog flink omgooide, en kwam al vroeg in de sessie in moeilijkheden.

Pérez had met drie minuten te gaan in Q1 nog geen tijd staan, en moest zichzelf toen in veiligheid brengen. Uiteindelijk ging de man uit Guadalajara als vijftiende en laatste door naar het tweede kwalificatiedeel, waarbij hij profiteerde van fouten van Zhou Guanyu en Lewis Hamilton. 'Het was een heel erg chaotische kwalificatiesessie, al vanaf het begin van Q1', klaagt Pérez dan ook voor de camera van Viaplay. 'Ik kon het ritme niet vinden.'

Pérez vond het met name lastig dat hij met een nieuwe afstelling meteen moest presteren. 'Het was belangrijk om wat feedback van de auto te krijgen, want we hebben sinds de ochtend voor de kwalificatie zoveel veranderd aan de afstelling. Helaas lukte het ons niet om goede feedback van de auto te krijgen, en daar werden we flink door benadeeld', meent de Red Bull-coureur.

Klachtenboekje wordt doorgenomen

'Het was heel chaotisch', herhaalt de zesvoudig Grand Prix-winnaar nog maar eens. 'Ik werd in Q1 al geblokt in de eerste run', zo verwijst Pérez naar het moment waarop hij afgeleid werd door Alexander Albon in de eerste bocht. 'Daarna moest ik op veel te warme banden rijden. In Q2 was het ook heel chaotisch met de banden, en pas in mijn tweede poging in Q2 wist ik een fatsoenlijke ronde te rijden.'

Pérez is uiteindelijk wel blij voor het team, dat met een zeer tevreden gevoel terug zal blikken op de kwalificatie. 'Voor het team als geheel was het wel een heel goed resultaat. We hebben de eerste startrij gepakt als team, dus hopelijk kunnen we dit wel meenemen naar de race', aldus de man die in de sprintrace opklom van de zesde naar de derde plek.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws