Alonso verwacht uitputtingsslag: 'Het wordt een extreem lange race' Formule 1
Formule 1

Alonso verwacht uitputtingsslag: 'Het wordt een extreem lange race'

Alonso verwacht uitputtingsslag: 'Het wordt een extreem lange race'

Het raceweekend in China is er een met ups en downs voor Fernando Alonso. De Spanjaard reed op vrijdag naar een P3 in de sprintkwalificatie en wist dit in de sprint zelf lang vol te houden, tot een gevecht en touché met Sainz het einde van zijn race betekenden. ‘Extreem blij’, zegt hij te zijn in een interview met F1TV, nadat hij ook voor de hoofdrace een derde startpositie bemachtigd heeft.

De Spanjaard geeft zelf aan enigszins verbaasd te zijn dat hij het tot P3 wist te schoppen in de kwalificatie. ‘Ik was gisteren P3 in het natte weer en ik dacht dat we door die speciale omstandigheden P3 wisten te halen’, geeft de tweevoudig wereldkampioen eerlijk toe. ‘Maar vandaag was het een volledig droge kwalificatie en we zijn nog steeds P3.’ Geheel verrassend is het echter ook weer niet, want de Aston Martin doet het over het algemeen redelijk goed in de kwalificaties, maar valt in de races vervolgens iets terug.

Alonso verwacht zwaar verdedigingswerk

Dat de race pace van de Aston Martin-bolide niet geweldig is, weet Alonso ook wel. ‘We zagen vanochtend dat we een hele groep auto’s ophielden’, verwijst de Spanjaard naar de DRS-trein die een aantal ronden achter hem reed in de sprintrace. ‘Dat moeten we verbeteren.’ Dat kost tijd, maar voorlopig zit de man uit Oviedo daar niet mee en is hij blij met hoe het nu gaat. ‘We doen het stap voor stap. Ik ben blij met de performance van vandaag.’

Wat betreft de race, blijft de 42-jarige coureur realistisch. ‘We doen ons best, we zijn niet bepaald de makkelijkste tegenstander voor iedereen’, weet hij zelf. ‘We gaan pushen en een sterke race rijden.’ Illusies maakt hij zich niet, want met de Ferrari’s achter hem, weet Alonso dat het een lastige klus gaat worden. ‘Het wordt moeilijk de Ferrari’s en McLarens 57 ronden lang achter ons te houden. Het wordt een extreem lange race.’ Hoewel hij het niet letterlijk zegt, lijkt de Spanjaard te suggereren dat hij de Mercedes-bolides wel voor kan blijven. Een stuk of zes, zeven auto's verwacht hij morgen voor zich te hebben. ‘Als ik morgen P7 of P8 haal, dan ben ik nog steeds blij met het weekend over het algemeen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws