Schumacher heeft de hoop nog niet opgegeven: 'De Formule 1 is mijn doel en mijn droom' Formule 1
Formule 1

Schumacher heeft de hoop nog niet opgegeven: 'De Formule 1 is mijn doel en mijn droom'

Schumacher heeft de hoop nog niet opgegeven: 'De Formule 1 is mijn doel en mijn droom'

Mick Schumacher zit inmiddels al bijna anderhalf jaar zonder Formule 1-zitje, maar er lijkt nu eindelijk wat hoop te zijn op een terugkeer. De reservecoureur van Mercedes is momenteel actief in het WEC namens Alpine, waarvan de Formule 1-tak momenteel met twee coureurs zit die niet door één deur kunnen. ‘We blijven gesprekken voeren’, zegt Schumacher tegen de Duitse afdeling van Sky Sports.

Eerder opperde zijn oom Ralf Schumacher al dat de voormalig Haas-coureur nog een kans verdient in de Formule 1, en nu lijkt er dus een mogelijkheid te zijn. De Duitser testte het afgelopen jaar meermaals voor Mercedes en McLaren en rijdt daarnaast dus in het WEC voor Alpine. De Franse renstal is momenteel niet al te blij met haar coureurs, nadat Esteban Ocon tijdens de eerste ronde in Monaco de bolide van zijn teamgenoot raakte en zichzelf daarmee uitschakelde. Schumacher kan daarentegen rekenen op complimenten en lof voor zijn WEC-prestaties. Een terugkeer in de Formule 1 bij Alpine is daardoor niet uitgesloten.

De Formule 1 nog steeds een droom voor Schumacher

Schumacher is er zelf heel duidelijk over. ‘Het is mijn doel en mijn droom om in de Formule 1 te rijden’, vertelt hij. ‘Dat was het altijd al en dat zal het ook altijd blijven.’ De Duitser weet echter dat het niet makkelijk wordt. ‘Ik moet ervoor zorgen dat de dominostenen mijn kant op zullen vallen. Ik hoop dat ik een stoeltje kan krijgen’, aldus de voormalig coureur van Haas. Behalve zijn best kan hij op dit moment zelf weinig doen. ‘Ik moet blijven presteren in het WEC en ervoor zorgen dat ik ook mijn taak als reservecoureur goed vervul’, blijft Schumacher realistisch.

Vanuit Alpine was er al veel lof voor Schumacher na zijn WEC-debuut. Bruno Famin, de teambaas van Alpine in de Formule 1, gaf al eens aan dat de Duitser goed presteert en dat zijn mentaliteit bewonderenswaardig was. Opvallend is dat Famin destijds zei dat coureurs die uit het single seater-racen komen vaak wat egoïstisch zijn, maar dat dit bij Schumacher niet het geval was. Dit is een punt waarop het bij de huidige line-up van Alpine nogal schuurt. Meer dan eens botsten Ocon en Pierre Gasly op de baan, met als gevolg een DNF, of zelfs twee. Voorlopig is Famin echter nog wat terughoudend over de kansen van Schumacher. ‘Hij behoort tot de mogelijkheden’, blijft de Fransman wat geheimzinnig.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws